Skip to content
Alegeri Politică

Cursa pentru fotoliul de la Cotroceni: doi lideri din PNL și PSD intervin în meciul sondajelor de opinie

România începe o perioadă delicată din punct de vedere politic. Urmează 2 ani intenși din punct de vedere politic în care vor avea loc 4 runde de alegeri, europarlamentarele, prezidențialele, localele și parlamentarele. Astfel, partidele își ascut cuțitele pentru a intra în bătălia politică.

PSNews.ro a luat legătura luni, 7 ianuarie, cu 2 lideri din cele două mai mari partide din România, Dumitru Buzatu președintele PSD Vaslui, respectiv Mugur Cozmănciuc președintele PNL Neamț. Astfel, tema abordată a fost ultimul sondaj IMAS care prezintă datele în felul următor în privința cursei câștigarea prezidențialelor: Iohannis-34,9%, Tăriceanu-13,9%, Ponta-12,7%, Cioloș-9,2% și Dragnea-5,3%.

Cei doi lideri nu au comentat datele sondajului IMAS, dar au prezentat dinamica electorală în viziunea lor. Astfel, Dumitru Buzatu a precizat că datele de la finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie îl dau pe Klaus Iohannis pe primul loc, ceea ce ar arăta că românii nu conștientizează ce pericol reprezintă actualul președinte pentru țară.

„Nu pot spune foarte mult despre acest sondaj întrucât nu știu ce fel de metodologie au folosit pentru cercetarea despre care discutăm. Din câte știu din măsurătorile de la finalul lui noiembrie, începutul lunii decembrie nu prea semănau cu datele pe care le spuneți acum. Și atunci procentajul cel mai mare îl avea președintele Iohannis, ceea ce arată că românii au probleme în a conșitentiza care este pericolul realegerii lui Iohannis pentru încă un mandat. Eu sper ca românii să conștientizeze în primul rând că el este o frână în calea dezvoltării economice, o frână în calea unei guvernări eficiente. Vom vedea cât de reale sunt datele acestea. Nu mai este mult și vom face sondajul real când se va alege președintele. Dacă va fi reales Iohannis se va menține o relație conflictuală între el și o structură majoritară care se va forma pentru că nu cred că PNL va poate forma în momentul de față o majoritate cu cineva”, a spus liderul PSD Vaslui în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Pe de altă parte, Mugur Cozmănciuc, președintele PNL Neamț, a tranșat scurt tema și a reliefat că președintele Klaus Iohannis, în cazul în care ar avea loc mâine alegeri, ar lua între 35% și 40%, iar candidatul PSD ar fi pe locul 3 în timp ce Tăriceanu ar ocupa poziția secundă.

„Nu comentez aceste date pentru că nu știu exact cum s-a făcut acest sondaj de opinie. Cu toate acestea, consider că domnul Klaus Iohannis este pe primul loc în orice sondaj de opinie. Cred că dacă ar fi o întrebare în orice sondaj de opinie de tipul „dacă ar fi mâine alegeri pe cine ați vota?” cred că ar avea între 35% și 40%, Tăriceanu cred că va fi pe locul 2, iar candidatul PSD ar fi pe locul 3, a declarat Mugur Cozmănciuc în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *