Skip to content
Politică

Cursa pentru șefia PNL Buzău a intrat în linie dreaptă. Cum arată lupta pentru conducerea filialei

Inquam Photos/Octav Ganea

Confruntarea din interiorul PNL dintre actualul premier, Florin Cîțu și actualul președintele al partidului, Ludovic Orban va fi tranșată decisiv la Congresul PNL din septembrie. Până atunci, cei doi încearcă să își atragă sprijinul indispensabil al filialelor locale. Dar, chiar și în interiorul filialelor PNL din teritoriu se dau lupte strânse.

Filiala PNL Buzău, tabloul momentului

După ce Biroului Permanent Județean s-a stabilit calendarul alegerilor din toate filialele din județul Buzău, dar și pentru funcțiile cele mai importante de la vârful organizației județene, mai mulți membri PNL și-au anunțat candidaturile. Potrivit presei locale, actualul lider interimar al organizației județene, Gabriel Avrămescu, și-a anunțat intenția de a încerca să obțină un nou mandat în fruntea filialei județene a PNL Buzău. Avrămescu ocupă și un loc de deputat în Parlamentul României.

Avrămescu ar putea fi singurul candidat pentru șefia organizației județene de vreme ce până în acest moment nimeni nu și-a mai anunțat intenția de candida pentru acest post. Avrămescu a declarat presei locale că nu se teme însă de concurență: “În acest moment, nu știu dacă voi avea și alți contracandidați. PNL este un partid important, este firesc să fie și contracandidați, așa că nu mi-e teamă de nicio bătălie politică”. Cu toate acestea, surse din presa locală scriu despre alți doi candidați care s-ar putea înscrie până la urmă în cursă. Unul dintre ei ar fi Ovidiu Anghel, fost șef al PNL Buzău, fost director al Electrica SA Furnizare Buzău și actual membru al boardului de conducere al Electrica SA România. Un alt nume vehiculat este cel al lui Alin Văleanu, actual membru al PNL Sector 3. Văleanu a fost în trecut membru al PNL Buzău.

Senatorul Vlad Pufu, actual președinte al organizației municipale a PNL, a declarat la rândul său că va candida pentru încă un mandat la conducerea organizației municipale PNL Buzău. Pufu va intra în cursă alături de Laurențiu Banu, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Filiala PNL Buzău, aliat al lui Orban în cursa pentru șefia PNL?

Interesant de observat e că indiferent de alegerile din interiorul PNL Buzău, filiala s-ar putea poziționa de partea lui Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL. La începutul anului acesta PNL Buzău a fost una dintre primele organizații județene care și-au declarat sprijinul pentru Ludovic Orban după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia. Ținând cont că în actuala bătălie din interiorul PNL, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău și-au declarat deja sprijinul pentru premierul Florin Cîțu, ne-am aștepta ca PNL Buzău să îl susțină în continuare pe Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea Partidului Național Liberal, așa cum l-au sprijinit și în ianuarie 2021.

Prin urmare, indiferent de deznodământul luptei din filiala PNL Buzău, aceasta ar putea fi în continuare un bastion pentru Ludovic Orban în contextul confruntării sale cu premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *