Skip to content
Societate

Cursele regulate cu autocarul sau microbuzul înspre și dinspre Italia, suspendate până pe 31 martie

Inquam Photos / Octav Ganea

Cursele regulate efectuate de operatorii de transport către și din Italia sunt suspendate începând de marți, 10 martie, până pe 31 martie, potrivit hotnews.ro.

„Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia. Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Românii care se vor îmbarca din Italia spre România vor intra în carantină pe teritoriul țării noastre”, a explicat, luni seară, ministrul de Interne, Marcel Vela.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că nu se închid frontierele terestre, ci decizia vizează serviciile regulate efectuate de operatori de transport spre și dinspre Italia.

„Sunt 66 de linii operate de 91 de operatori pe ruta România- Italia”, a precizat el.

„Trebuie să ne concentrăm eforturile la frontieră asupra mașinilor personale”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *