Skip to content
Coronavirus

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțională legea cu măsurile de susținere economică în perioada stării de urgență

FM

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunță că magistrații Curții Constituționale au anulat legea prin care Guvernul și-a angajat răspunderea pe marginea mai multor modificări legislative în contextul luptei cu COVID-19. Astfel, potrivit premierului, Guvernul nu mai poate oferi ajutorul de șomaj, nu poate amâna plata taxei locale pentru agențiii economici și nici reduce TVA pentru domeniul HoReCa, potrivit agora.md.

Șeful Executivului a acuzat, în context, autorii sesizării depuse la Curtea Constituțională de populism și jocuri politice.

Amintim că pe subiectul angajării răspunderii de către Guvern, la Curtea Constituțională au fost depuse mai multe sesizări.

„În context mă văd nevoit să ne convocăm cu colegii, la Guvern, să convocăm ședința Comisiei Situații Excepționale. Probabil vom fi nevoiți să adoptăm restricții și mai dure”, a declarat Ion Chicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *