Skip to content
Politică

Curtea Constituţională din Costa Rica respinge cererea de eliberare depusă de Udrea şi Bica

Magistraţii din Costa Rica au decis să respingă cererea de eliberare a Elenei Udrea şi Alinei Bica, acestea fiind reţinute încă de la 3 octombrie, relatează surse citate de presa locală.

Elena Udrea şi Alina Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica, denunţând plasarea în arest preventiv şi cerând eliberarea.

În recursul adresat instanţei constituţionale, Elena Udrea a invocat imposibilitatea de a-şi primi copilul în penitenciar, din cauza condiţiilor inadecvate. La rândul său, Alina Bica a contestat o serie de condiţii legale referitoare la procedura de extrădare în România, informează site-ul AmeliaRueda.com.

Acesta este a doua oară când o instanţă din Costa Rica respinge o cerere făcută de Elena Udrea şi Alina Bica pentru eliberare.

La 2 noiembrie, Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă. Cazul Alinei Bica a fost judecat separat, însă decizia a fost similară.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *