Curtea de Apel Bacău desființează clasarea în cazul șefului SIAS, Alexandru Scurtu, și inițiază acțiune penală

judecător judecată proces
Sursa foto: Freepik

Curtea de Apel Bacău desfiinţează soluţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care procurorul care anchetează moartea a doi muncitori, ucişi într-un apartament din Oneşti, a dispus clasarea în cazul şefului Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din cadrul Poliţiei Române, Alexandru Scurtu. Conform deciziei definitive a magistraţilor din Bacău, dosarul va ajunge din nou la procurorul de caz pentru ca acesta să pună în mişcare acţiunea penală faţă de Alexandru Scurtu, suspect de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Rudele celor doi muncitori ucişi într-un apartament din Oneşti, în anul 2021, fără ca forţele speciale din cadrul Poliţiei să intervină la timp, au contestat în instanţă decizia procurorului de caz de a clasa cauza în ceea ce îl priveşte pe şeful SIAS, Alexandru Scurtu, care a avut iniţial calitatea de suspect în dosar, el fiind cercetat pentru abuz în serviciu. Miercuri, Curtea de Apel Bacău a decis că Scurtu trebuie urmărit penal în acest dosar.

 

„În baza art. 341 lit. b Cod Procedură Penală admite în parte plângerea petenţilor (…) formulată împotriva ordonanţei de clasare nr. 338/P/2021 din data de 22.05.2023 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa sus menţionată faţă de suspectul Scurtu Alexandru, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art 297 alin. 1 Cod Penal şi trimite cauza procurorului pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală”, se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Bacău.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: