Skip to content
Societate

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea Sorinei Pintea

Magazine.ro

UPDATE

Curtea de Apel București a decis eliberarea fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, și cercetarea sa sub control judiciar.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost adusă la Curtea de Apel Bucureşti vineri dimineaţa, cu o dubă a Poliţiei, fără cătuşe la mâini, fiind introdusă apoi în sala de judecată, unde a fost reprezentată de doi avocaţi.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Doi judecători au discutat în şedinţă nepublică contestaţia depusă de Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă.

După aproape două ore de dezbateri, unul dintre avocaţii săi, Viorel Mocanu, a declarat că Sorina Pintea a negat în sala de judecată acuzaţia care i se aduce şi a solicitat înlăturarea de la dosar a mai multor probe, deoarece ar fi fost obţinute nelegal de anchetatori.

În mod ferm, neagă acuzaţia care îi este adusă. S-a solicitat înlăturarea mai multor mijloace de probă ca fiind obţinute în mod nelegal şi chiar şi acel flagrant (…). Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, şi în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital. Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o aşteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale, fără a avea frică că vor avea repercusiuni dacă îi vor face analizele în mod corect şi fără să fie tratată sub momentul tensiunii şi presiunii (…) Nu a putut să mănânce, nu poate în continuare să mănânce, pentru că suferă de acea disfagie, dacă nu greşesc medical, ceea ce nu îi permite să înghită nimic. Trebuie să mănânce doar prin perfuzie, lucru care nu s-a întâmplat„, a spus avocatul.

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *