Skip to content
Politică

Curtea de Conturi contrazice acuzațiile DNA împotriva unui fost ministru DOCUMENT

wall-street.ro

Curtea de Conturi contrazice acuzațiile formulate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva unui fost ministru.

Este vorba despre un membru al guvernului condus de către Mihai-Răzvan Ungureanu (MRU). L-am numit pe Gabriel Berca, ministrul PDL al Administrației și Internelor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediullui Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru el cât şi pentru PDL, de la omul de afaceri Viorel Rusu, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 de euro, pentru ca, în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Bacău, să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către Primăria Ardeoani din judeţul Bacău. În schimbul acestor bani, afirmau procurorii DNA, Berca urma să intervină pe lângă membri ai Guvernului, prin folosirea influenţei personale, pentru a aloca 5,6 milioane de lei Primăriei Ardeoani. Suma ce urma să fie alocată reprezenta contravaloarea lucrărilor executate de societatea de construcţii deţinută de Viorel Rusu.

Joi, jurnalistul Andrei Bădin a publicat pe site-ul Flux24.ro un document de la Curtea de Conturi care arată că acuzațiile DNA nu se susțin. De altfel, Gabriel Berca arătase acest lucru în propria declarație oferită în fața judecătorilor, o declarație ce pare a fi de natură să îl îngroape pe actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

„Rusu Viorel (denunțătorul – n.r.) a indus în eroare organele de anchetă. Acea şcoală a fost plătită nu prin hotărâre de Guvern, ci prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea şi trecut la secret, nepublicat în Monitorul Oficial. Nu poţi folosi fondul de rezervă al Guvernului pentru o lucrare veche. Ultima plată alocată prin ordinul 2209 din 2014 s-a făcut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost dată în 30 decembrie 2014, când banii erau deja cheltuiţi, pentru a fi acoperită nelegalitate comisă prin ordinul de ministru”, explicase Berca.

Găsiți AICI documentul Curții de Conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *