Skip to content
Prahova Știri locale

Curtea de Conturi: Plăţi necuvenite în cuantum de aproape 2 milioane de lei pentru angajaţii de la Filarmonica Ploieşti

observatorulph.ro

Auditorii Curţii de Conturi au constatat că, timp de doi ani şi jumătate, salariaţii de la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti au primit plăţi salariale necuvenite după ce Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost greşit aplicată în cadrul instituţiei. Suma totală acordată necuvenit sub formă de salarii este de 1.819.000 de lei.

Cel mai recent raport al Camerei de Conturi Prahova privind finanţele publice locale a scos la iveală faptul că în anii 2019, 2020 şi în prima jumătate a anului 2021 legea privind salarizarea bugetarilor a fost greşit aplicată la Filarmonica din Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti.

„În perioada 01.01.2019 – 30.06.2021, pentru personalul de specialitate încadrat potrivit Legii-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în Anexa III – Familia ocupaţională de funcţii bugetare Cultură, Filarmonica Paul Constantinescu Ploieşti a acordat necuvenit salarii brute estimate la suma totală de 1.819 mii lei, urmare aplicării eronate a prevederilor legale”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Auditorii au încadrat constatarea privitoare la salariile angajaţilor Filarmonicii Ploieşti la subcapitolul „plata unor drepturi salariale fără bază legală”. Oficialii Filarmonicii Ploieşti nu au răspuns, până la ora transmiteri acestei ştiri, solicitării News.ro privind detalii legate de numărul salariaţilor care au beneficiat de plăţi necuvenite şi nici nu au furnizat date cu privire la măsurile care vor fi luate în urma constatării făcute de Curtea de Conturi.

Conform portalului web al instituţiei, Filarmonica Ploieşti are, la nivelul lunii martie 2022, un număr de 72 de salariaţi. Salariul de bază al directorului este de 11.763 de lei, în timp ce directorul adjunct artistic are un salariu de bază de 12.420 de lei. Artiştii, soliştii şi dirijorii au salarii de bază care pornesc de la 3.800 de lei şi depăşesc 10.000 de lei şi beneficiază de spor de condiţii grele care poate depăşi 600 de lei pentru unii salariaţi, iar aproape toţi salariaţii instituţiei primesc şi indemnizaţie lunară de hrană, în cuantum de 347 de lei. Documentele publicate de Filarmonică menţionează că „salariile de bază la aceeaşi funcţie şi aceeaşi gradaţie diferă întrucât o parte din salariaţi au obţinut sume compensatorii conform sentinţei civile nr. 105/15.01.2013 a Tribunalului Prahova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *