Skip to content
Politică

Curtea Europeană de Justiție ar putea respinge plângerea lui Dragnea

MAGNANEWS

Inculpat în dosarul Tel Drump, Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, a acționat în judecată Comisia Europeană pe motiv că nu a fost audiat în dosarul bazat pe raportul OLAF privind frauda cu fonduri europene.

Plângerea, adresată Curții Europene de Justiție, nu poate fi primită, spun experții, întrucât nu cade sub incidenta dreptului european, ci este o afacere națională, relatează RFI.

OLAF, creat în anii 2000 pentru a depista fraudele privind fondurile europene în urma afacerii Edith Cresson, nu are putere de anchetă. El întocmește rapoarte iar acestea stau la baza anchetelor care se desfășoară pe plan național.

Liviu Dragnea încearcă însă, pe aceasta cale indirectă, anularea raportului OLAF care subliniază neregularități în folosirea banilor europeni în dosarul Tel Drum. DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub acuzare în 13 noiembrie 2017 în urma colaborării cu OLAF.

Curtea Europeană de Justiție nu s-a pronunțat încă oficial privind acțiunea lui Liviu Dragnea, dar se așteaptă să o facă în scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *