Curtea Internaţională de Justiţie ordonă Israelului să-şi înceteze ”imediat” ofensiva la Rafah

Sursa foto: X

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) ordonă vineri Israelului să îşi înceteze ofensiva militară la Rafah, în sudul extrem al Fâşiei Gaza, în cadrul unor măsuri vizând prevenirea unui genocid în enclava palestiniană, relatează AFP.

Cea mai înaltă jurisdicţie a ONU arată în această hotărâre că ”nu este convinsă” că măsuri de evacuare ale Israelului sunt suficiente în vederea protejării civililor palestinieni.

”Israelul trebuie să pună imediat capăt ofensivei sale militare la Rafah”, dispune preşedintel CIJ, Nawaf Salam.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, ca reacţie, că va reuni mai mulţi miniştri din Guvernul său în vederea unor ”consultări”, într-o conferinţă telefonică.

CIJ dispune totodată ca Israelul să menţină punctul de trecerea a frontierei de la Rafah deschis în vederea unui ajutor umanitar ”fără restricţie”.

CIJ cere, totodată, ”eliberarea imediată şi necondiţionată” a persoanelor luate ostatice de Hamas în atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului.

Curtea ”consideră că este profund îngrijorător faptul că un numă dintre ostatici rămân în captivitate şi îşi reiterează apelul în favoarea eliberării lor imediate şi necondiţionate”, a subliniat ea într-o audiere.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: