Skip to content
Internațional

Curtea Supremă a SUA, evacuată în urma unei alerte cu bombă

hotnews.ro

Curtea Supremă a Statelor Unite a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă, declară un oficial la curent cu situaţia. Potrivit unui jurnalist CNN, Alex Marquardt, prezenţa militarilor din Garda naţională, armata americană de rezervă, a crescut în zona Curţii.

Sediul Curţii se află peste drum de Capitoliu, sediul Congresului, unde preşedintele ales Joe Biden urmează să depună jurământul.

Donald Trump a părăsit Casa Albă, cu câteva ore înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Trump a plecat la bordul elicopterului prezidențial, Marine One, în jurul orei 8:20, ora Washingtonului (15:20, ora României), însoțit de soția sa, Melania.

În ultimul său discurs oficial, un clip înregistrat, Trump a spus că „se va ruga pentru succesul” viitoarei administrații, însă a refuzat să-l numească sau să îl pomenească pe succesorul său la Casa Albă, Joe Biden.

În ultima sale ore de mandat prezidențial, Donald Trump a grațiat 143 de persoane. Printre cei care au primit iertarea prezidențială se numără fostul său strateg Steve Bannon, dar și celebrități precum rapperul Lil Wayne și persoane cu condamnări pentru fapte grave de corupție. Totuși, Donald Trump n-a mers până într-acolo, încât să-și acorde preventiv grațiere pentru el ori membrilor familiei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *