Skip to content
Internațional

Curtea Supremă ar urma să decidă dacă suspendarea Parlamentului este legală. Boris Johnson nu exclude o a doua prorogare

Facebook
" "

Curtea Supremă din Marea Britanie este așteptată să decidă astăzi dacă decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul pentru o perioadă de cinci săptămâni a fost legală. Premierul Johnson, care se află la New York pentru summitul ONU, a lăsat să se înțeleagă că nu exclude o nouă suspendare dacă hotărârea instanței îi va fi defavorabilă, scrie Hotnews.

Miniștrii susțin că suspendarea Legislativului de la Londra, în plin scandal Brexit, nu ține de competența justiției, iar contestarea ei în instanță a fost o mișcare politică menită să blocheze planurile politice ale premierului.
În cazul în care Instanța Supremă va decide că suspendarea este ilegală, atunci Parlamentul s-ar putea reuni imediat. Totuși, Boris Johnson nu a exclus varianta de a dispune o a doua prorogare a legislativului.
În același timp, întrebat dacă ia în caclul o demisie în cazul unei decizii judecătorești nefavorbaile, Johnson a transmis că nu ia în calcul o astfel de ipoteză.
Parlamentul ar urma să revină în sesiune la 14 octombrie, în condițiile în care Marea Britanie ar urma să iasă din UE la 31 octombrie. Parlamentul a respins în repetate rânduri acordul Brexit, dar și varianta ieșirii din blocul comunitar fără acord.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *