Skip to content
Societate

Curtea Supremă decide soarta dosarului Colectiv în care se cercetează cum au fost tratate victimele în spitale

Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este aşteptată să dea, joi, decizia într-un proces deschis de o parte dintre rudele victimelor din incendiul de la Colectiv. Aceştia au cerut instanţei să oblige procurorii să finalizeze mai repede cercetările în dosarul tratamentului primit de răniţi.

Ancheta este încă din 2016 pe masa procurorilor de la Parchetul General. Atunci, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniţii au fost trataţi în spitale.

" "

Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, s-a vorbit despre infecţiile luate din spitale de pacienţi, infecţii care ar fi provocat decesul unor victime.

Procesul de la Instanţa Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgenţă iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru 25 iunie 2020. Practic, procurorii ar putea primi un termen până la care să finalizeze dosarul, scrie adevarul.ro.

115 ANI DE ÎNCHISOARE ÎN DOSARUL COLECTIV

Procesul tragediei de la Colectiv, în urma căreia 64 de tineri au murit iar cel de-al 65-lea şi-a pus capăt zilelor s-a încheiat, în primă instanţă, anul trecut. Pe 19 decembrie, Tribunalul Capitalei a dat decizia: patronii clubului au fost condamnaţi la câte 11 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenţie.

Cei doi pirotehnişti au primit 9 ani şi 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnaţi la 9 ani şi 2 luni.

Reprezentanţii firmei de artificii şi fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentinţele ajung la 115 ani de închisoare.

Cum condamnările nu sunt definitive, ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a programat începutul apelului abia în toamnă, însă, deşi judecătorii nu vor lua vacanţă în luna iulie.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *