Skip to content
Societate

Custodele Coroanei române a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia fostului premier Shinzo Abe

Inquam Photos / Alberto Groşescu

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis, vineri, o scrisoare personală Împăratului Naruhito al Japoniei, în care a transmis din partea Casei Regale a României condoleanţe familiei fostului prim-ministru Shinzo Abe, alături de gânduri de sprijin şi compasiune naţiunii japoneze, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Familiei Regale române.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit vineri după ce a fost împuşcat.

Abe, în vârstă de 67 de ani, susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat de un atacator. Ştirea a fost transmisă de postul public nipon NHK.

Fostul premier a decedat la spitalul din Nara, unde a fost transferat după atac, a menţionat un înalt responsabil al Partidului Liberal Democrat, aflat la putere în Japonia.

Presupusul atacator, fost membru al Forţelor de autoapărare (armata niponă), a declarat după arestarea sa că a vrut să-l ucidă pe Abe pentru că era nemulţumit de acesta, a mai indicat NHK, citând surse din Ministerul Apărării. Suspectul, prezentat de NHK ca un anume Tetsuya Yamagami, ar fi tras înspre Abe două gloanţe folosind o armă improvizată.

Shinzo Abe a fost premierul Japoniei cu cel mai îndelungat mandat, din 2012 până în 2020, când a demisionat, din motive de boală, dar şi-a menţinut o prezenţă puternică pe scena politică, între principalele sale obiective numărându-se întărirea apărării Japoniei şi amendarea Constituţiei pentru a permite participarea ţării la misiuni militare în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *