Skip to content
Internațional

Cutremur cu magnitudinea 7,5 grade în Mexic. Autorităţile au activat protocolul de Protecţie Civilă VIDEO

a1.ro

UPDATE, 20.00: Autorităţile americane au difuzat marţi o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras după puternicul seism care s-a produs în cursul dimineţii în sudul Mexicului, relatează AFP. Alerta, care a fost emisă de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, vizează o suprafaţă de 1.000 de km în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca.
______________________________________________________________________________

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a activat alerta seismică în capitală, relatează ABC şi EFE.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut magnitudinea 7,5 grade pe scara Richter, potrivit Serviciul Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, unde s-a simţit cu putere în marea parte a Ciudad de Mexico.

Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită a dat timp evacuării majorităţii clădirilor. „Activăm protocolul de Protecţie Civilă„, a informat responsabilul Marcelo Ebrard, pe reţelele de socializare. Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, deşi diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări.

Protecţia Civilă din Oaxaca a informat pe Twitter „monitorizarea posibilelor daune produse de cutremurul de 7,5 grade”. Agerpres aminteşte că, în 2017, 471 de persoane au murit în Mexic în urma a trei cutremure produse la 7, 19 şi 23 septembrie, în cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *