Skip to content
Politică

Cutremur cu magnitudinea de 7,9

UPDATE

Iniţial, Institutul Geologic al SUA (USGS) prognozase o magnitudine de 7,5, dar apoi a actualizat la 7.9, transmite CNN.

 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA, relatează Xinhua, Reuters și DPA, citat de agerpres.ro.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia.

Mai multe persoane au fost rănite în capitala nepaleză Kathmandu și o persoană a decedat fiind lovită de o statuie care a căzut. Există temeri că numărul celor răniți sau decedați ar putea evolua în următoarele ore.

Acesta este un cutremur din categoria celor puternice‘, a declarat Mohammad Shah Alam, directorul adjunct al departamentului meteorologic din Bangladesh.

Oamenii au ieșit din locuințe în New Delhi și se află pe străzi, iar unii dintre aceștia se îndreaptă spre spitale.

Un ofițer de poliție din statul indian Bihar a declarat că liniile telefonice au fost inundate de apeluri de la oameni din toate zonele populate, pentru moment nu se cunosc date despre pagubele înregistrate.

În New Delhi cutremurul a durat timp de un minut sau poate chiar puțin peste un minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *