PSnews

Ultima Oră

Cutremur în ALDE. Demisii în lanț

ALDE este zguduit de demisii în lanț, mai mulți membrii au anunțat că și-au depus demisia din cauza președintelui Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul copreşedintele ALDE Sector 1 Răzvan Mitu, împreună cu fosta echipă conservatoare din organizaţie, a anunţat că a demisionat din partid ca urmare a „acţiunilor întreprinse de preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu”.

Răzvan Mitu a declarat vineri,  că aproximativ 400 de membri din filială îl urmează. Politicianul susține că  ALDE „a eşuat ca proiect politic şi nu îi poate reprezenta cu adevărat pe cei care au convingeri şi viziuni liberale”.

„Am decis să demisionez din ALDE, pentru că acest partid, după întâmplările din ultimele două luni, şi-a pierdut în mod definitiv busola. Viziunea mea politică se desparte în mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promovează populismul, în locul unei politici liberale autentice. Mă alătur lui Daniel Constantin şi voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei şi propuneri care să genereze mai multă încredere şi predictibilitate în economie”, a afirmat Răzvan Mitu, informează Antena3

Cristian Cosmin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi fost vicepreşedinte al filialei Sector 1, a declarat că „ALDE, aşa cum este condus de echipa Tăriceanu – Chiţoiu, nu poate formula o politică economică şi socială coerentă cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate în ansamblul ei”.

„Mi-am pierdut încrederea în special în Călin Popescu-Tăriceanu care a demonstrat că nu poate avea o viziune care să depăşească interesele personale sau de grup. Liberalismul adevărat, preocuparea pentru soarta societăţii şi a mediului de afaceri autohton, a fost înlocuit de populism”, a precizat Cristian Cosmin.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi