Skip to content
Politică

Cutremur în comerț: Consiliul Concurenței a luat la țintă proprietarul eMag

afi-ploiesti.ro
" "

Un cutremur a izbucnit în lumea comerțului: Consiliul Concurenței a anunțat vineri că a luat la țintă compania care deține lanțul de magazine eMag – am numit-o pe SC Dante International SA (CIF: 14399840).

Într-un comunicat trimis vineri PSnews.ro, instituția condusă de către Bogdan Chirițoiu precizează că investighează un posibil abuz de poziție dominantă al societății amintite.

" "
" "

Iată explicațiile integrale ale CC:

„Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International SA pe piața serviciilor de intermediere prin  platformele online din România.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip „marketplace”, prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

Investigația vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *