Skip to content
Politică

Cutremur în economia mondială: Franța vrea să dea o lovitură uriașă pieței auto

capital.ro

Un cutremur stă să se producă în economia mondială: Franța vrea să dea o lovitură uriașă pieței auto. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Franţa intenţionează să oprească vânzarea de maşini diesel şi pe benzină până în 2040, cu scopul de a promova maşinile electrice, a anunţat joi ministrul Energiei de la Paris, Nicolas Hulot, citat de Bloomberg, conform ZF.ro.

Prezentând „Planul Climatic” al ţării, în Paris, Hulot a spus că Franţa va oferi scutiri de taxe pentru a înlocui maşinile diesel care au o vechime de peste 20 de ani şi autovehiculele pe benzină care au fost fabricate înainte de 2001.

Guvernul va stopa explorarea de gaze şi petrol pe teritoriul francez, închizând fabricile care utilizează energie pe bază de cărbuni până în 2022 şi să încurajeze proprietarii de case pentru a produce propria energie.

Volvo a anunţat deja miercuri că va deveni primul producător care va opri treptat maşinile care funcţionează doar pe combustibil fosil. Producătorul suedez spune că va oferi doar motoare electrice sau hibride pentru fiecare model nou lansat începând cu 2019. Volvo va fabrica ultima maşină diesel sau pe benzină în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *