Skip to content
Politică

Cutremur în Italia: 2 morți și 36 de răniți

CNN Money.com

 

Un cutremur cu magnitudine 4 a făcut victime în insula italiană Ischia, o destinație turistică din golful Napoli.

Conform bilanțului prezentat de autorități, două persoane au murit în urma seismului, iar alte 36 au fost rănite, în vreeme ce mulți alții sunt declarați dispăruți și sunt căutați de echipele de salvare.

Seismul a fost unul relativ ușor, de magnitudine 4, dar faptul că s-a produs la o adâncime foarte mică și a fost urmat de alte 14 replici a accentuat efectul acestuia. În plus, multe dintre clădirile de pe insulă erau foarte vechi, prăbușuindu-se în urma șocului.

Comunitatea de român in zonă este una importantă, mulți conaționali acceptând slujbe sezoniere pe insulă în timpul perioadei estivale, informează digi24.ro.

Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism, anunță MAE, prin intermediul unui comunicat de presă remis PSNews.ro.

Pe Insula Ischia au loc seisme frecvent. Cel mai grav a vut loc în iulie 1883. Cu o magnitudine de 5,8, el s-a soldat cu peste 2.000 de morţi, relatează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *