Skip to content
Politică

Cutremur în PMB: o manevră a lui Oprescu s-a lăsat cu dosar DNA. Cine tremură DOCUMENT

bucurestifm.ro

Un cutremur a izbucnit în Primăria Municipiului București (PMB): o manevră a fostului edil Sorin Oprescu s-a lăsat cu dosar la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Vedeți mai jos cine sunt cei 8 oameni care tremură acum.

În perioada 2010-2016, mai mulţi bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare prin Bucureşti, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au început să dea amenzi contravenționale, chiar dacă legea interzice ca să aplice amenzi altcineva decât autoritățile publice abilitate.

În urmă cu trei luni, contractul a fost reziliat. Cetățeanul.net a publicat miercuri dovada că ancheta DNA privind poliția călare privată se apropie de final.

Între timp, bucureștenii au plătit 81.000 de euro, în fiecare lună, din bani publici (adică 1 milion euro pe an) pentru 40 de cai și călăreții aferenți.

În 2014, DNA a deschis un dosar pe această temă, care acum se apropie de final. Asta reiese din adresa către bucureșteanca Emanuela Diaconu, prin care procurorii DNA Tudor Grigoraș și Marius Bulancea o întreabă dacă dorește să se constituie parte civilă după ce a fost amendată ilegal în 2011 de către „angajați ai unei societăți cu răspundere limitată care desfășurau activități specifice Poliției Locale în temeiul unor contracte de prestări servicii, nelegal încheiate între Poliția locală București și societatea comercială respectivă”.

În 2016, la scurt timp după instalare, actualul primar general, Gabriela Firea, și-a trimis corpul de control să verifice atât afacerea, cât și activitatea Poliției Locale. În urma raportului, directorul Ion Țincu a fost schimbat, iar noul director general, Ștefan Văsîi, a reziliat contractul.

Iată lista celor 8 oficiali din Poliția Locală pentru care corpul de control al lui Firea a propuns sancțiuni, în urma verificării (în dreptul fiecăruia este specificată funcția deținută în perioada în care s-ar fi petrecut neregulile):

  • Ion Țincu (director general);
  • Horia Scarlat (director general adjunct);
  • Adrian Florin Vătu (director general);
  • Ion Pordea (șef serviciu resurse umane);
  • Aurel Frântu (director executiv);
  • Răzvan Popa (șef serviciu comunicare și imagine);
  • Cezar Bucur (șef birou pregătire profesională);
  • Pista Cristian Vasile Moldovan (inspector superior).

Găsiți AICI documentul în care sunt prezentate acuzațiile aduse celor opt oficiali din Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *