Skip to content
Politică

Cutremur în Primăria Sectorului 1. Povestea unui tun de sute de milioane de euro

stirileprotv.ro
" "

Lecția unei îmbogățiri garantate poate fi predată cu succes de Natalia Petrescu, o salariată practic necunoscută din Primăria Sector 1 pe postul de consilieră de imagine.

Potrivit unei investigații realizate de Cetateanul.net , Florin Petrescu, soțul acesteia, a reușit sa obțină aproape 200 de milioane de euro prin două firme specializate în amenajarea spațiilor verzi și reabilitarea imobilelor.

" "
" "

Astfel, după ce a plecat din primărie, consiliera Natalia Petrescu a preluat una dintre afaceri și 45% din acțiunile celei de-a doua societăți. Una dintre companii apare într-o anchetă a DNA unde un martor amintește că firma ar fi dat lui Andrei Chiliman și oamenilor săi șpagă sub forma de comisioane din contractele primite de la primărie.

Natalia Petrescu (fostă Olteanu) s-a angajat în august 2005 la Primăria Sector 1 pe postul de consilier, specializată apoi în consilier imagine, relații cu presa, activități culturale și de tineret. Undeva în această perioadă îl cunoaște pe Florin Valentin Petrescu, cel care era co-acționar la o firmă mica, denumită Triumf Gardening. Dan și Florentina Greeruș dețineau cealaltă jumătate din societate. După prima întâlnire, acest SRL a încasat 150 de milioane de euro din contracte cu municipalitatea condusă de Andrei Chiliman. Printr-o altă companie, Ziggy Construct, soțul consilierei a primit alte 48 de milioane de euro.

În momentul când s-a angajat în Primăria Sector 1, Natalia Olteanu, așa cum se numea atunci, nu avea nici casa, nici mașină, doar un salariu lunar de circa 400 de euro, așa cum reiese din declarațiile de avere. În momentul când a plecat din administrația locală, decembrie 2014, adunase: două terenuri intravilane în Ilfov de 4.700 mp și unul în Călărași cu o suprafață de 1.026 mp; o casă de locuință în Ilfov și spații comerciale în Călărași; deținea un Range Rover, în conturi se găseau 73.000 de lei. Bașca, soțul scotea anual în jur de opt milioane de lei ca dividende din firmă.

Consiliera spune că l-a cunoscut pe viitorul soț pe holurile primăriei. Cert este că primul copil al relației, a apărut în martie 2007, așa cum se amintește în dosarul 10494/302/2011 de la Judecătoria Sector 5 privind partenitatea minorului, ceea ce face ca Natalia să-și fi cunoscut soțul cel târziu în iunie 2006.

gif-declaratii-de-avere

La șapte luni de la apariția copilului, firma soțului consilierei primarului Chiliman a primit primul contract cu Administrația Domeniului Public (ADP) din cadrul Sector 1. A fost vorba de o licitație restrânsă accelerată pentru servicii de amenajare spații verzi. 8,9 milioane de lei a primit firma Triumf Gardening.

Citiți AICI articolul integral

1 comentariu la “Cutremur în Primăria Sectorului 1. Povestea unui tun de sute de milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *