Skip to content
Politică

Cutremur în PSD. Presa a pus mâna pe mesajele secrete ale lui Dragnea din perioada OUG. 13

aktual24.ro

În Partidul Social Democrat lucrurile au luat o turnură urâtă. În vârful partidului se simte deja „mirosul trădării.” O persoană grea PSD a dat presei mesaje de pe grupul de Whatsapp al social-democraților din perioada celebrei Ordonanțe 13.

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat mesajele dintre personajele care au pus la cale Ordonanţa 13. Grupul de pe Whatsupp se numeşte „Comunicatori PSD” şi este alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD. Aproape toți, demnitari publici. Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori – spuma PSD – au funcționat atunci ca o celulă de criză, dezvăluie Rise Project.

„Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back! ?”, a anunțat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în țară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump.

O zi înainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul cu Iohannis și “elefanții” de la celebra ședință de guvern. Șeful avea regrete tactice: „A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”.

Ca-ntre miniștri, Olguța Vasilescu îl muncea pe Florin Iordache:Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo. Au stat în 9 grade temperatură, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arată-ne că ai cojones! Și dacă ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimbă tot. Ce dezbatere publică mai vrei, Iohannis? Soția ta poate fi așa. Și Ministerul Sănătății ar fi bine să se implice. (…)”.

Neclintit, Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct la PSD, contra#rezistă până la capăt: „Mitingul securiștilor a fost un eșec, nu vă panicați.”

Conspirația plutea-n aer, iar Gabriela Firea suda indiciile: „Observați! Sunt foarte multe postări sponsorizate și conturi noi”. Tot ea monitoriza și situația din teren: „Mai sunt în jur de o mie de manifestanți și urmează să se retragă”. Olguța, însă, n-avea emoții: „Au fost oameni și la Craiova. Au fost 16. Care n-au strigat nimic.”

În grupul de WhatsApp apar nume magistrale precum: Liviu Pleşoianu, Gabriela Firea, Ecaterina Andornescu, Codrin Ştefănescu, dar şi Ana Birchall.

Citiţi întreaga investigaţie AICI

1 comentariu la “Cutremur în PSD. Presa a pus mâna pe mesajele secrete ale lui Dragnea din perioada OUG. 13

  1. Cei cu probleme sunt o forta(cca 4000) de la consilieri locali la ministri chiar un fost presdinte.Cei multi pentru 50-100 de lei i-au ales.Norocul nostru ca acestia(pensionarii) nu au fost in 21-22 dec. in fata CC ,unde Ceausescu a promis 100 de lei la pensie.PSD-ul(Dragnea),pentru cei multi a aruncat pe piata 50 de lei(pentru pensii sun 1000 lei,care sunt majoritari,iar cei cu pensii peste 2000 lei le revin de la 300 lei in sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *