Skip to content
Politică

CUTREMUR la Olimpiadă: Președintele COSR a demisionat!

Alin Petrache, președintele COSR, a anunțat, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul COSR, că îşi va depune mandatul în „faţa Adunării Generale, pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic”.

În comunicat, Petrache și-a prezentat scuzele pentru problemele cu echipamentul pe care le-au întâmpinat sportivii români la Rio: ”Privitor la calitatea slabă, îndoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal și al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât și opiniei publice”.

Petrache solicită în comunicat și dizolvarea Comitetului Executiv al COSR: ”Îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activității să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Același lucru îl voi cere vicepreședintilor COSR și tuturor membrilor Comitetului Executiv”.

Șeful COSR și Carmen Trocan, șefa departamentului juridic, au plecat urgent la București, după ce s-a aflat că poliția a ridicat documente, dar și mostre de echipament de la COSR și din depozitele firmei Pax Creative, cea care a îmbrăcat lotul României la Rio.

Petrache și Lipă ar fi trebuit să organizeze vineri, la Rio, o conferință de presă prin care urmau să vorbească despre situația sportului românesc și despre prestația României la Jocurile Olimpice. Aceasta a fost însă anulată după ce sportivii români au câștigat primele medalii în Brazilia, scrie romaniatv.net.

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *