Skip to content
Politică

Cutremur la vârful DIICOT: Horodniceanu, vizat de un dosar DNA

romania-actualitati.ro
" "

Este cutremur la vârful DIICOT: procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, este vizat de un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA)

Horodniceanu susține că este cercetat într-un dosar al DNA în ceea ce privește un posibil abuz în serviciu mai vechi, relatează Digi24. Declarația a fost făcută marți dimineață, după ce șeful parchetului din Calea Griviței avusese o întrevedere cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, și cu Laura Codruța Kovesi. Daniel Horodniceanu a părăsit sediul MJ în jurul orei 12:00 și a spus că a cerut detalii cu privire la acest dosar. Procurorii anticorupție au condus în 2006 o anchetă in rem pentru abuz în serviciu. DNA a precizat pentru televiziunea citată că actualul șef al DIICOT nu era vizat, ci că au fost investigate faptele.

" "
" "

Pe 25 februarie, site-ul Lumeajustiției.ro scria că este vorba despre un dosar anchetat de actualul șef al DIICOT de pe vremea când conducea Serviciul Teritorial (ST) Iași.

La data de 20 ianuarie 2016, procurorul sef adjunct al Sectiei I a DNA, Danut Volintiru, a dispus inceperea urmaririi penale in dosarul nr. 43/P/2016 „cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prevazut de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la rt. 279 alin 1 Cod penal, constand in aceea ca desi in dosarul nr. 20/P/2006 al DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi exista deja o ordonanta de institutire a masurii asiguratorii prin poprirea sumelor de bani detinute in conturi de catre Didila Vasile, Gruia Stoica si Raducan Vasile si de societatile SC GFR SA, SC Transbordare Vagoane Marfa GFR si SC Rapid Com SRL, emisa la 14.05.2014, procurorul de caz (Horodniceanu – n.r.) a emis o alta ordonanta de schimbare a masurii asiguratorii, fiind instituite masuri asupra unor bunuri imobile si mobile, in baza unei cereri formulate de persoanele cercetate, fara sa existe temei legal, creand astfel un beneficiu numitilor Didila Vasile, Gruia Stoica si Raducan Vasile ale caror conturi personale au fost deblocate”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *