Skip to content
Politică

CUTREMUR la vârful PSD-ALDE: pactul pe Justiție cu Iohannis i-a încăierat pe Dragnea și Tăriceanu! EXCLUSIV SURSE

Surprinzătorul anunț al lui Călin Popescu-Tăriceanu – care și-a trâmbițat, marți seară, disponibilitatea de a semna un pact pe Justiție cu președintele Klaus Iohannis – i-a scandalizat la culme pe Liviu Dragnea și pe acoliții acestuia din conducerea PSD.

Potrivit surselor PSnews.ro, prin intermediul controversatului anunț, Tăriceanu îi plătește o poliță restantă ”aliatului” Dragnea, care a găsit de cuviință, zilele trecute, să rostogolească ”pe surse” în media un fake news cu adresă: anume că șeful Senatului ar fi consimțit, în cadrul negocierilor cu șeful PSD, să-l remanieze pe ministrul Justiției, Tudorel Toader – ceea ce nu este adevărat. Facem precizarea că Tăriceanu a reiterat oficial, marți seară, faptul că nu este absolut deloc dispus să renunțe la Tudorel Toader. De notat că adevărata miză a tămbălăului este una și aceeași: infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea depune eforturi însumate pentru a impune înlocuirea lui Toader cu Eugen Nicolicea, care, în combinație cu prietenul său Toni Greblă (noul secretar general al Cabinetului Dăncilă) se va ocupa de mult râvnita OUG vizând amnistia și grațierea, unica mișcare care îl poate salva definitiv pe teleormănean de spectrele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Nervi și supărare

Aceleași surse ne-au precizat că anunțul lui Tăriceanu a picat ca un meteorit în anturajul lui Liviu Dragnea. Drept urmare, teleormăneanul își acuză cu vehemență ”aliatul”, în spatele ușilor închise, că pune PSD într-o situație caraghioasă, fluturând scenarii ”imposibile” care nu au fost discutate niciodată în forurile coaliției, ceea ce ar însemna că Tăriceanu s-ar pregăti să ”trădeze” lupta cu așa-zisul stat paralel. Un laitmotiv al acuzațiilor este că șeful Senatului ar vrea să pună bazele unui ”pact de coabitare” pe modelul Victor Ponta-Traian Băsescu. Mai mult chiar, faptul că Tăriceanu a anunțat că merge la consultările de la Palatul Cotroceni, fără nici cea mai mică discuție la vârful coaliției, l-a pus pe Liviu Dragnea în fața faptului împlinit, în condițiile în care PSD nu își trâmbițase încă disponibilitatea de a participa la consultări, întrucât teleormăneanul cocheta cu ideea de a le boicota. Fiindcă Tăriceanu merge la Cotroceni, Dragnea a fost nevoit să dea înapoi și să-și anunțe participarea, deși mai mulți lideri ai PSD se opun.    

”Nu aș refuza un pact cu președintele!”

Invitat la Digi 24, Tăriceanu și-a manifestat (marți seară) disponibilitatea de a semna un pact pe Justiție cu președintele Klaus Iohannis. ”Mi-aș dori ca președintele să ne spună ce preocurpări are, ce probleme vede. Vom contura un punct de vedere pe care îl vom prezenta președintelui. Nu aș refuza un pact cu președintele, dar depinde ce pune în el. Să punem și carne, și sare, și legume, și piper, și sare. Știu ce vrem să-i spunem președintelui mâine, dar nu pot să vă spun în această seară (marți seară – n. red.). Adică nu poate un pact să vizeze o bucățică. Nu știu dacă această idee aparține președintelui, dacă va solicita așa ceva, dar punctul nostru de vedere e ca statul de drept înseamnă a avea respectarea drepturilor cetățenilor”, a declarat Tăriceanu.

Cum se crizează Codrin

Miercuri dimineață, secretarul general adjunct al PSD – l-am numit pe controversatul Codrin Ștefănescu – a sărit la beregata lui șefului ALDE: „Domnul Tăriceanu să vorbească de protocoalele secrete. Că s-au făcut şi desfăcut lucruri, inclusiv în mandatul lui!“. Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, programul consultărilor este următorul: ”ora 15:00 – PSD, ora 15:30 – ALDE; ora 16:00 – PNL; ora 16:30 – USR; ora 17:00 – UDMR; ora 17:30 – PMP; ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *