Skip to content
Societate

Cutremur puternic în România vineri dimineaţa. Gheorghe Mărmureanu: Nu trebuie să ne aşteptăm la replici

UPDATE 12.50

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, vineri, după seismul produs în zona Vrancea, că mişcarea tectonică a fost normală şi nu va genera replici.

”A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două,  iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa.  Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat, vineri, profesorul Gheorghe Mărmureanu.


UPDATE: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite:

  • În ziua de 31/01/2020 ora 03:26:47 (ora României) s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur cu magnitudine 5,3 pe scara Richter, la adâncimea de 119 km.
    Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de V grad (e) Mercalli.

  • Cutremurul s-a produs în perimetrul: Odobești (43km), Panciu (49km), Nehoiu (51km), Râmnicu Sărat (51km), Onești (55km)

INCDFP a revizuit magnitudinea cutremurului la 5,2 şi o intensitate de 5, la o adâncime de 140 de km.

———————————————————————————————————————————-

Un seism puternic s-a resimţit în această dimineaţă în România. Potrivit INCDFP, seismul ar fi avut magnitudinea de 5,4 pe scara Richter şi epicentrul în Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *