Skip to content
Opinii & Analize

Cutumele domnului Iohannis

Invitat, zilele trecute, la DIGI24, să comenteze refuzul lui Crin Antonescu de a- l susține în campania electorală, Klaus Iohannis a expediat subiectul în stilul caracteristic, spunând o poezie, scurtă, ca să nu greșească traducerea în limba română:

”Probabil are altă opțiune sau este supărat că nu este dumnealui candidatul”. Și ca să înțeleagă toată lumea cât de puțin îi pasă, cu un oarecare efort, a mai făcut o precizare: ”Eu știu cum lucrează partidul și lucrurile sunt foarte simple: toată lumea este alături de mine și de echipa de campanie. Știu că, în spațiul public, au apărut informații că sunt mai multe aripi în PNL…”.

De unde știe domnul Iohannis ”cum lucrează partidul”/ actualul PNL, pe jumătate fuzionat dar dându- și la gleznă cu ce a mai rămas din PDL/ nici Dumnezeu nu ne- ar putea lămuri, dar, cu siguranță, nu știe bine ce știe!

Lucrurile nu sunt nici pe departe ”foarte simple”, așa cum le percepe dumnealui: multora dintre liberali nu le convine absolut deloc situația în care se află și doar un lider total dezinteresat de soarta ”supușilor” cum este a(e)rianul primar de Sibiu se poate îmbăta cu apă rece sperând că timpul le va rezolva pe toate.

În realitate, PNL are mai multe și mai colorate aripi decât oricând și e greu de crezut că situația va putea fi ținută sub control de o persoană lipsită de experiență politică, morală, diplomație și ideologie cum este actualul său lider autoimpus.

Dar dacă tot vorbim despre asta, să mai notăm, pentru istorie, încă un semn al recunoștinței ce i- o poartă lui Crin Antonescu, cel care i- a netezit drumul în politica la vârf:

În 2012, vă amintiți, nu?, anul în care rezultatul referendumului pentru demiterea președintelui a fost înfrânt de propaganda băsistă, Crin Antonescu s-a exprimat, în stilul care l- a consacrat, referitor la strânsa prietenie dintre Angela Merkel și ilegitimul rămas agățat de scaunul de la Cotroceni: ” Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o țară mare, prosperă, să îi dea o bucățică de pământ acolo lui Băsescu și PDL-ului, să se joace, acolo, de-a Băsescu. În România, nu”.

Cerându- i- se de către moderator să comenteze acest episod, surprinzător, ce credeți că a răspuns domnul Iohannis?

”Această declarație ar fi fost ok, dacă se termina cu 15 secunde mai devreme. Așa nu este o declarație bună. În relațiile internaționale există anumite cutume, iar așa ceva nu se spune.”

Deci, domnul primar, când vrea și când îi pasă, poate face apel la suplimentul lexical!

Deci, atunci când vrea și când îi pasă, uită fondul de bază: ghinion, politruc, din banii mei etc. și apelează la subtilități, invocând cutume

 E bine că, măcar în felul acesta, putem afla și noi, alegătorii, de cine și când îi pasă candidatului la funcția de Președinte al ROMÂNIEI.

Deocamdată știm că nu de profesorii din România, nu de cetățenii din Sibiu, pe care nu îi primește în audiențe, și nici de nesemnificativii români al căror salariu minim pe economie nu îl cunoaște, ci doar de… doamna Merkel!

Atunci… dumneaei să- l voteze!

5 comentarii la “Cutumele domnului Iohannis

  1. ” Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o țară mare, prosperă, să îi dea o bucățică de pământ acolo lui Băsescu și PDL-ului, să se joace, acolo, de-a Băsescu. În România, nu”.
    Asta a zis Antonescu atunci. Daca ar fi vertical, acum ar spune asa :
    ” Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o țară mare, prosperă, să îi dea o bucățică de pământ acolo lui IOHANNIS și PNL-ului (asta mare si nou!), să se joace, acolo, de-a Băsescu. În România, nu”.

  2. Pe mine ma surprinde vehementa in limbaj , a unor vechi liberali–care au trecut prin criza– V STOICA—STOLOJAN–in a apara cauza acestui –OPORTUNIST– care joaca rolul bine regzat de–MUTULICA– pentru a ascunde un rol mult mai important de –BABY BROKER si SAMSAR de case .

  3. Apai…sa stea linistit D-nul sas Johannis ! Nu o sa-l voteze nici romanii, nici ortodocsii, nici greco-catolicii, nici…aproape nimeni ! Eventual…doar cei foarte comozi carora le pasa doar de ei si de-aia nici nu infiaza un copil !

  4. de curiozitate…ati facut o evaluare la cele 6 case la data cand au fost cumparate?….ca vb de 6….dar si eu pot sa am 6 case in zone unde pretul nu e mare deloc…si e foarte usor de gestionat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *