Skip to content
Politică

CV-ul impresionant al avocatului Elenei Udrea: legăturile cu dosarul Flota, Monica Ridzi și SOV. EXCLUSIV Ce spune Victor Ciutacu despre avocatul fostei șefe PMP

În probleme penale pe care Elena Udrea le are cu procurorii DNA, fosta șefă a PMP a decis să fie apărată de unul din foștii șefi din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Alexandru Chiciu este avocatul ales de Udrea să o reprezinte în lupta cu procurorii.

Extrem de interesant este trecutul profesional al acestuia.

El a condus Secția II din Parchetul Național Anticorupție, până în momentul în care a fost destiuit de către Monica Macovei, deși era în concediu. Ulterior acesta a contestat decizia, a avut câștig de cauza și imediat a doua zi și-a dat demisia din fruntea Secției a II a PNA.

Chiciu a acuzat-o atunci pe Macovei că s-ar fi interesat de  un dosar penal în care implicaţi sunt Rodica Stănoiu şi doctorul Şerban Brădişteanu, potrivit celor de la antena3.ro.

De asmenea, fostul procuror  Chiciu, actualmente avocat al Elenei Udrea, a devenit cunoscut prin faimosul „Dosar Flota”, în care apare şi numele lui Traian Băsescu, alături de alte persoane. Chiciu a sugerat, într-un interviu acordat jurnalul.ro, că a fost îndepărtat din DNA în urma unor presiuni politice, după ce l-a transformat pe Traian Băsescu în urmărit penal.

După ce s-a retras din magistratură, Chiciu și-a făcut propriul cabinet de avocatura.  Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, fostul judecător CSM, Toni Neacșu, iar acum Elena Udrea sunt doar câteva din numele pe care Chiciu i-a reprezentat în diferite acțiuni în instanță.

În momentul în care l-a reprezentat pe Toni Neacșu, Chiciu a reușit să învingă DNA fără drept de apel. Fostul judecător al CSM a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in ianuarie 2013 pentru o serie de acuzații de abuz in serviciu si falsificare a unor documente justificative in baza carora a incasat ilegal suma de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si drepturi asociate aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat motivat de la serviciu. Chiciu a reușit să obțină achitarea fostului judecător al CSM demonstrand că nu există nicio probă împotriva clientului său.

Un alt client cu notorietate al lui Alexandru Chiciu este jurnalistul Victor Ciutacu.

Contactat de PSnews.ro, jurnalistul RTV ne-a precizat că a fost reprezentat de Alexandru Chiciu în dosarul hackerului care i-a spart conturile de internet și de asemenea în speța în care fusese agresat verbal și amenințat de către doi susținătorii ai lui Traian Băsescu.

”A fost şi avocatul domnului Vântu (n.r. – Sorin Ovidiu Vântu) şi a doamnei Ridzi (n.r.: Monica Iacob Ridzi). Cred că al doamnei Ridzi e în continuare. Mă simt cumva onorat.

Ca să fiu mai exact, l-am avut avocat pe domnul Chiciu înainte să îl aibă cele două doamne, doamna Ridzi şi doamna Udrea.

Eu îl apreciez pe domnul Chiciu şi am fost mulţumit de colaborarea cu dânsul. Îl cunosc pe domnul Chiciu de când era procuror la actualul DNA, fostul PNA şi a fost una dintre victimele, dacă vreţi, venirii doamnei Macovei în Ministerul Justiţiei, pentru că a fost unul dintre procurorii “curăţaţi” din funcţia de conducere de doamna Macovei.

Domnul Chiciu are în palmares şi o participare în cadrul dosarului Flota, care mi se pare, iarăşi, un lucru foarte interesant, dar fiindcă o reprezintă şi pe doamna Udrea. Domnul Chiciu a ales varianta ieşirii din magistratură, şi-a făcut cabinet individual de avocatură, a intrat în barou şi din câte văd pare a se descurca din noua ocupaţie pe care şi-a ales-o. Îi cresc clienţii şi devin din ce în ce mai importanţi, acum cum i-o reprezenta, rămâne să se vadă în instanţă.

Ne-am intersectat că aşa a fost să fie, am avut două cauze în care m-am reprezentat, una a fost cea a faimosului hacker care mi-a rupt blogul, Facebook-ul, tot și și-a luat un sac de condamnare, doi ani de suspendare și cinci de perioadă de probă și a mai fost cazul în care am fost amenințat în mall, când eram cu copilul, de un băsist care voia să facă politică în mall, dar din păcate, Parchetul Sectorului 1 a decis că amenințarea și șantajul n-au fost suficient de intense pentru începerea urmării penale, deși Poliția propusese începerea urmării penale. Nu a fost vina domnului Chiciu, dar e distractiv. Șocul a fost mai mare când a luat-o de client pe doamna Ridzi, adică era în perioadele în care eu făceam dezvăluiri despre doamna Ridzi, dar e normal. E meseria lui, ar fi culmea să mă întrebe pe mine, plus că nu mai avem nicio cauză, nu mai avem niciun contract de reprezentare.

După părerea mea, dincolo de toate, probabil, referințele privind profesionalismul domnului Chiciu și acesta ar trebui să fie unul dintre motivele determinante pentru doamna Udrea.

Chiciu e procuror de meserie, cumva gândește ca ei, au gândit la fel până la un punct și probabil și de asta, probabil și din cauza referințelor. I-o fi reprezentat Chiciu bine pe ceilalți, nu știu, habar n-am. Probabil că și acesta este unul dintre argumente și mi se pare firesc să fie”, a precizat Victor Ciutacu pentru PSnews.ro cu referire la avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *