Skip to content
Politică

CV-ul lui Lucian Bode, propunerea de ministru al Afacerilor Interne, în locul lui Marcel Vela

Inquam Photos / Silviu Filip

Lucian Bode ar putea fi viitorul ministru al Afacerilor Interne. Acesta ar urma să îi ia locul lui Marcel Vela după votul oficial de învestitură al Guvernului.

Lucian Bode a ocupat în trecut de două ori funcția de ministru, la Economie și la Transporturi. Cariera și-a început-o în PD Sălaj în 2001, devenit apoi PD-L. În 2008 ajungea Secretar general BPJ PD-L Sălaj. În 2008, devine deputat în Parlamentul României, iar în 2012 Bode a avut portofoliul Economiei în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit CV-ului oficial.

În 2016 Bode era ales pe listele PNL Sălaj în funcția de deputat. El a fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din septembrie 2017 până în februarie 2018. A fost totodată președinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților. Bode a făcut parte din Comisia de anchetă privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA în perioada 2007-2018, dar și din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În timpul cabinetului Orban, Lucian Bode a deținut portofoliul Transporturilor, iar în paralel deține funcția politică de vicepreședinte regional PNL pe zona de Nord-Vest a țării. Bode face așadar parte dintr-o categorie selectă a celor care au împărțit mai multe portofolii. Înaintea lui doar social-democratul Ioan Rus a mai deținut portofoliile Transporturilor și ale Afacerilor Interne. După ce a avut portofoliile Economiei și Transporturilor, Bode ar putea deveni a treia oară ministru, al Internelor de data aceasta, dacă cabinetul Cîțu va primi votul de învestitură din Parlament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *