Skip to content
Politică

D. Constantin, ciuca bătăilor în ALDE. Cătăniciu: Orgolii, frustrare, trădare, ipocrizie!

ziuadecj.realitatea.net

Co-președintele ALDE Daniel Constantin a devenit ciuca bătăilor în partid. Ultima ieșire războinică la adresa lui a venit joi din partea Steluței Cătăniciu (prim-vicepreședinte al Alianței Liberalilor și Democraților), într-un comunicat trimis PSnews.ro.

Cătăniciu a reacționat la declarația făcută cu o zi mai devreme de către fostul deputat ALDE Mircea Irimie (provenit din aripa PC; primul din dreapta imaginii de mai sus), potrivit căruia co-președintele Călin Popescu-Tăriceanu „a trădat” formațiunea politică, „numindu-și apropiații în funcții, fără a ține cont de performanță și competență”. Cătăniciu și Irimie (acesta din urmă vicepreședinte ALDE la nivel național) sunt colegi în filiala județeană din Cluj.

În comunicatul remis joi PSnews.ro, prim-vicepreședintele ALDE susține că „frustrarea și lipsa de caracter sunt elementul comun al apropiaților lui Daniel Constantin”.

„Orgoliile și frustrarea au stat la baza trădării de către Daniel Constantin a colegilor și a partidului. Acțiunile sale au beneficiat de susținerea unor persoane care, mânate de aceleași interese personale, au considerat că pot obține funcții doar pe bază de șantaj. Printre acestea e și Mircea Irimie, cel care a arătat tuturor lipsa de caracter și atitudinea duplicitară. Asemenea lui Daniel Constantin, el și-a pierdut sprijinul politic de a mai face parte din Guvern,  situație care l-a determinat să devină unul dintre cei care își jignește colegii public. Cum ar fi putut  să mai beneficieze Mircea Irimie de susținerea partidului în condițiile în care nu s-a implicat politic în campania pentru alegerile parlamentare, dar cu toate acestea a fost promovat de către Daniel Constantin într-o funcție de secretar de stat, fără niciun merit și fără susținerea organizației din care provine? Doar pentru că, la fel ca Daniel Constantin, pentru a opri organizarea congresului, și-a dat în judecată propria filială – ALDE Cluj – al cărui copreședinte era!” detaliază Cătăniciu.

În continuare, Steluța Cătăniciu amintește despre o declarație recentă a lui Mircea Irimie făcută tocmai în favoarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, cel pe care acum ex-parlamentarul îl atacă.

„Mi se pare halucinant cum un om se poate schimba la 180 de grade în mai puțin de câteva săptămâni în baza unor interese mărunte…  În urmă cu puțin timp, Irimie spunea în presa locală despre domnul Tăriceanu că «trebuie să fie președinte, el are o anumită vârstă, mai multă experiență, se știa lucrul acesta și așa a fost negociat de la bun început». Astăzi, după ce și-a trădat partidul, iar colegii săi au decis să îi retragă sprijinul politic, Mircea Irimie vine și îl critică folosind limbajul lui Daniel Constantin, având în mod cert a aceeași «sursă de inspirație», adică frustrarea și lipsa de caracter”, punctează liderul ALDE.

În încheiere, Steluța Cătăniciu face un inventar al unor membri ALDE căftăniți cu sinecuri ca urmare a cumetriilor politice cu Daniel Constantin.

„Ipocrizia nu are limite în ceea ce îi privește pe Daniel Constantin și camarila lui atunci când îl acuză pe Călin Popescu-Tăriceanu că și-a promovat apropiații în funcții guvernamentale, în condițiile în care realitatea este cu totul alta. Toate persoanele care au fost numite în diverse funcții guvernamentale au avut aprobarea forurilor statutare ale partidului la recomandarea organizațiilor locale, pe când cei promovați de către Daniel Constantin au fost impuși de el, pe baza relațiilor personale. Printre ei sunt Cristian Cosmin – secretar de stat în Ministerul Muncii, nimeni altul decât finul domnului Constantin -,  Mircea Irimie – secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social – și Cătălin Olteanu – secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice -, care au fost numiți doar în baza afinităților față de Daniel Constantin fără recomandările organizațiilor din care provin, conchide Cătăniciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *