PSnews

Recent

Italia sfidează Comisia Europeană în privința deficitului bugetar

Italia a sfidat, marți, presiunile din partea Bruxelles-ului și a partenerilor din zona euro de a tempera planurile ambițioase referitoare la bugetul anului 2019, avertizând că va da în judecată oficiali ai Uniunii europene, pe care îi acuză de agravarea vânzărilor de active italiene pe piețele financiare, transmite Reuters. Guvernul a anunțat săptămâna trecută o țintă de deficit bugetar de 2,4% din PIB pentru următorii trei ani, transmite Reuters.

Această țintă, care triplează obiectivul referitor la deficitul bugetar al guvernului anterior al Italiei, a doua cea mai îndatorată țară din UE, a îngrijorat investitorii și a provocat critici și apeluri pentru regândirea acestei ținte, din partea Comisiei Europene, scrie Agerpres.

 

Guvernul italian lucrează la un buget ”curajos” pentru 2019, care va include reformele deja anunțate și va avea ca obiectiv reducerea raportului dintre datorii și produsul intern brut, a declarat marți premierul Giuseppe Conte.

”Am lucrat și la proiectarea unii buget astfel încât să accelerăm scăderea raportului dintre datorii și PIB într-o manieră sustenabilă, pe parcursul a trei ani”, a anunțat biroul premierului Conte, după o întâlnire cu miniștrii cheie din cabintetul său, conform profit.ro. 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi