Skip to content
Opinii & Analize

Da’ Boc? Când îl văd pe Boc la TV? Mi-e dor de preacinstitul Boc!

M-am uitat, zilele astea, pe portalEromania.ro, acel site menit să adune la un loc toată informația posibilă și imposibilă despre statul român, despre taxe, impozite, despre drepturi și obligații, despre avize și autorizații. Evident, am ales secțiunea cu județul și orașul în care locuiesc. Și să vezi chestie: pe site, președinte la CJ apare un tip care nu mai e pe post. Nici primarul nu mai e ăla de pe site. Alte informații? Prezentarea orașului meu este penibilă și inutilă, imaginile sunt dezastruoase. Am mai găsit niște adrese de grădinițe … și cam atât. Din secțiunea „noutăți” aflu că nu există noutăți, lucru normal, cumva, pentru că ultima actualizare a site-ului eRomania e din 2013.

“Ei și, mare șmecherie că ți-au greșit ție informațiile. Mie mi-au greșit adresa pe certificatul de plătitor de TVA, am umblat ca disperatul o lună să rezolv, să nu arăt a firmă-fantomă, o să ricaneze unul, nervos.

Unul care a uitat că:

  • Portalul eRomania este nu doar un site cu conținut vechi și inutil, ci o afacere incredibilă, la care statul român a pierdut 9 milioane de euro.
  • Că încă de acum trei ani corpul de control al prim-ministrului a identificat nereguli în organizarea licitaţiei pentru atribuirea contractului şi în cheltuirea fondurilor.
  • Că, din verificările efectuate, au rezultat indicii privind falsificarea unui document referitor la desfăşurarea procedurii de atribuire.
  • Că pe site nu apare decât maaaaximum 10% din conținutul care trebuia să existe înainte să se achite vreun leu.
  • Că cinci miniștri (trei pedeliști, un pesedist și un pecist) au semnat relaxați hârtii și ordine de plată pentru un site scump cât ebay.com și inutil ca planurile românești de reacție la ninsoare.
  • Că există denunțuri și plângeri care vorbesc despre șpăgi de milioane de euro care s-au dat pentru acest contract, pe relația Dorin Cocoș – Elena Udrea.
  • Că Guvernul Boc a făcut aceste plăți colosale exact când tăia salariile cu 25% şi creştea TVA la 24%.
  • Că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie există o sesizare pe această temă încă din vara anului 2013.

Ați prins ideea, da? În condițiile în care un site-gigant, ca olx sau emag, costă sub un milion de euro, statul român a plătit de nouă ori mai mult pentru ceva complet inutil. Se știe și cine l-a făcut atât de inutil, și cine a dat șpagă să coste atât de mult, și cine a luat șpaga, și cine a semnat pentru cifrele astea aberante. Totul se știe încă din 2013. Suntem în 2016. Vinovați, responsabili, prejudiciu – ciuciu!

Nu mai vreau să știu dacă o să plătească cineva cu niște ani de pușcărie pentru site-ul ăsta. Sau dacă statul român o să primească înapoi vreo monedă, măcar, din cei 9 milioane de euro. Nici dacă o să pună cineva conținut actualizat pe acest site, vreodată în timpul vieții mele.

Mă întreb doar cum o să reacționez, la alegerile din acest an, când o să-l văd iar pe Boc la televizor. Și-o să-l văd dând din mânuțele alea, cu care a semnat și să se taie pensii și salarii la toți prăpădiții, și să crească TVA-ul până a băgat economia în gard, și să se dea nouă milioane de euro unei firme ca să încaseze Cocoș și Udrea trei milioane, șpagă. Și zic de Boc dintr-un motiv foarte simplu: mare parte din bani s-au dat din fondul de rezervă bugetară, care stă în pixul prim-ministrului. Noi știam că e criză și că trebuie să ne sacrificăm, dar uite: ăsta micu’ de la Cluj știa doar că e Cocoș în criză de trabucuri…

În caz că nu știați, domnul Boc a trecut testele de integritate ale PNL și poate candida la ce vrea mușchiul lui. Și știți de ce? Pentru că n-are dosar penal. De ce n-are? E, uite asta e o întrebare….

Câți alți Boci d-ăştia cinstiți mai există în România? O droaie, vă asigur. Sunt cei pe care i-am uitat. Trăim cu impresia că, odată stins un scandal de corupție, problema s-a rezolvat și că avem de gestionat doar afacerea oneroasă de care se scrie azi, acum. Ei bine, nu. Sunt încă multe ciordeli colosale peste care s-a așternut praful manipulării prin omisiune. În aceste zile, România nu se vindecă de corupție. Doar dă cu fond de ten peste cicatricile vechi, ca să arate veselă, sănătoasă, atractivă…. Ca o prostituată care-și ascunde vânătăile făcute de același proxenet, de 25 de ani încoace…

Pe Bogdan Stoica îl puteți citi și pe www.bogdanstoica.ro

1 comentariu la “Da’ Boc? Când îl văd pe Boc la TV? Mi-e dor de preacinstitul Boc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *