Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dacă PNL nu îl susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, intră în cursă Traian Băsescu

Inquam Photos / George Călin

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a vorbit despre o posibilă candidatură a lui Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei.

Astfel, Tomac nu exclude posibilitatea ca fostul președinte al României să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, în cazul în care partidele de dreapta nu îl vor susține pe Nicușor Dan.

„Deocamdată, candidatul care și-a anunțat public candidatura, stă cel mai bine în toate sondajele și este în campanie zi de zi, este Nicușor Dan(…) Noi am cerut și PNL și USR-PLUS să îl susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dacă o vor face, vom fi și noi acolo. Altfel, suntem obligați să avem un candidat propriu la Primăria Capitalei”, spune președintele PMP.

„În cazul în care Nicușor Dan reușește să convingă alianța USR-PLUS sau PNL să îl susțină la Primăria Capitalei, același lucru îl vom face și noi.

Dacă președintele Traian Băsescu va candida, sunt absolut convins că va câștiga. Ar fi o binecuvântare pentru București să aibă un primar lipsit de orice complex și presiune din partea cuiva, care va pune în mod sigur pe primul loc interesul Bucureștiului. Este un om care știe perfect Capitala. Este un om care are autoritatea necesară pentru a le spune: <<Trebuie să facem acest proiect, aici trebuie acționat așa. Pentru termoficare trebuie făcut așa>>. Pentru centură va sta de dimineață până seara până când se vor mișca lucrurile(…).

Nu este exclus ca Traian Băsescu să fie candidatul PMP pentru Primăria Capitalei(…) E o funcție unde nu îți interzice Constituția să revii. Poți să revii de câte ori te cer cetățenii. Orice este posibil. Eu spun așa: partidele de dreapta trebuie să susțină cel mai bine plasat candidat. Deocamdată, candidatul care și-a anunțat public candidatura, stă cel mai bine în toate sondajele și este în campanie zi de zi, este Nicușor Dan(…) Noi am cerut și PNL și USR-PLUS să îl susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dacă o vor face, vom fi și noi acolo. Altfel, suntem obligați să avem un candidat propriu la Primăria Capitalei(…) Dacă intră Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, sunt absolut convins că va câștiga. Este omul care știe ce trebuie făcut(…), a declarat Eugen Tomac, la Puterea Știrilor.

SONDAJ CURS: Gabriela Firea, pe locul 1. Traian Băsescu, pe locul 2

Potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 23 ianuarie- 6 februarie, Gabriela Firea, actualul primar, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria București. Următoarea personalitate este fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu 29%, urmat apoi de Nicușor Dan.

DETALII AICI: SONDAJ pentru Primăria Capitalei. SURPRIZA de pe locul 2

Traian Băsescu, despre o candidatură a sa la Primăria Capitalei: ”Este posibil”

Amintim că europarlamentarul Traian Băsescu, fost şef al statului, a anunţat că ”este posibil” să candideze la fotoliul de primar general al Capitalei, dar cu condiţia să îşi rezolve problema cu dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată.

Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeți că se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu.

DETALII AICI:

1 comentariu la “Dacă PNL nu îl susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, intră în cursă Traian Băsescu

  1. @Tomac îi cere lui Băsescu în mod public să renunțe la statutul de demnitar pentru o candidatură în sprijinul PMP, ? Traian Băsescu se eschivează invocând un proces aflat pe rolul instanțelor, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *