Skip to content
Politică

Eugen Teodorovici și Marius Dunca fac un pas înapoi: și-au retras candidaturile. Care sunt MOTIVELE

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 15:23

Ministrul Eugen Teodorovici s-a retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv. De asemenea, fostul ministru Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, nu mai candidează pentru funcţia de secretar general.

Eugen Teodorvici a propus ca cei care pierd la Congres să demisioneze din Guvern. Trimiterea era la vicepremierul Daniel Suciu, intrat în cursa pentru funcţia de preşedinte executiv. CEX-ul PSD s-a opus propunerii lui Teodorovici, drept urmare, ministrul de Finanţe s-a retras din cursa pentru peşedinte executiv.

Marius Dunca întrebat dacă premierul i-a cerut să se retragă, Dunca a spus. „Exclus. Decizia îmi aparţine“. Lupta se va da între Mihai Fifor, sprijinit de Viorica Dăncilă, şi Codrin Ştefănescu, susţinut de tabără Dragnea. Dunca o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte.

 

———————————————————————

Se dau lupte grele în PSD pentru cele mai importante funcții din partidul la conducerea căreia este interimar premierul Viorica Dăncilă.

Social-democrații discută de aproape trei ore în Comitetul Executiv al PSD, candidaturile depuse pentru funcțiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general.

Până la momentul publicării acestei știri, surse politice au dezvăluit că social-democrații au decis că Liviu Pleșoianu are undă verde în cursa pentru șefia PSD.

Dăncilă, Andronescu, Pleșoianu și Șerban Nicolae, în lupta pentru șefia PSD

Amintim că pentru funcția de președinte al PSD și-au depus candidaturile până în prezent 4 social-democrați: Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu, Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae.

Bătălie mare și pentru funcția de președinte executiv al PSD. În cursa pentru poziția nr 2 în partid s-au înscris, potrivit surselor noastre: Daniel Florea, Daniel Suciu, Eugen Teodorovici și senatorul Sorin Bota.

Oficial, s-au înscris până în prezent 7 social-democrați și pentru funcția de secretar general al partidului: Codrin Ștefănescu, Marius Dunca, Gabi Petrea, Felix Stroe, Mihai Fifor și Rodica Nassar.

DETALII AICI: Bătălia funcțiilor în PSD: 4 social-democrați s-au înscris în cursa pentru șefia partidului. La ce funcție aspiră Teodorovici, Stroe și Fifor

Revenim cu detalii