„Dacă se intervenea, astăzi trăia”. Ce arată raportul IML în cazul Alexandrei, gravida moartă în Maternitatea Botoșani

Sursa foto: Alexandra Ivanov/ Facebook

Apar dezvăluiri șocante în cazul morții Alexandrei, tânăra însărcinată, care s-a stins după 7 ore de agonie pe patul de spital, în Maternitatea Botoșani. La 6 luni de la tragedia care a revoltat întreaga țară, raportul IML arată că salvarea femeii era o procedură banală: chiuretajul și tratamentul cu antibiotice. Potrivit autopsiei, „starea septică generală și decesul” tinerei de 25 de ani au fost provocate de „procesele de putrefacție intra-uterină”, scrie Reporter Iași.

Alexandra Ivanov avea 25 de ani și era însărcinată în 3 luni. A ajuns la spitalul din Botoșani pe 17 august 2023 seara, cu dureri mari de burtă și sângerare. A fost internată în jurul orei 23:30, iar 9 ore mai târziu murea pe patul de spital.

Ce s-a întâmplat în noaptea respectivă a stârnit un val de revoltă națională. Mesajele trimise medicilor și familiei, găsite în telefonul pacientei, sunt dovada că Alexandra fusese ignorată total de cadrele medicale. „Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet” îi scria tânăra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să-și dea ultima suflare.

Moartea Alexandrei a dus și la anchete în lanț: spitalul a fost amendat cu 42.000 de lei, managerul de la acea vreme a fost schimbat imediat, iar medicul care era de gardă în acea noapte a fost concediat 4 luni mai târziu și este cercetat penal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: