Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model al mărcii românești construit vreodată

Sursă foto: dacia.ro

SUV-ul Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model al mărcii românești construit vreodată, va debuta public la Paris, dar startul producției nu va avea loc în acest an, ceea ce înseamnă că modelul nu va contribui la rezultatele uzinei din Mioveni în 2024, relevă datele Profit.ro.

Planurile Dacia cu modelul Bigster sunt foarte clare în acest moment. Noul SUV, care va duce marca Dacia pentru prima dată nu doar la lungimi de peste 4,60 metri, ci și la prețuri de peste 30.000 de euro, va avea premiera pe 14 octombrie, la Paris, în prima zi a salonului Mondial de l’Auto.

În paralel, uzina din România intră în procesul de pregătire a producției, care presupune adaptarea instalațiilor și echipamentelor la noul model. Primele mașini, cele de preserie, vor fi produse la final de an, însă producția de serie va debuta doar în 2025, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Programul prevede de asemenea startul comenzilor la finalul anului 2024, cu lansarea livrărilor în prima jumătate a anului 2025, la scurt timp după debutul producției, când primele mașini vor ajunge la dealeri.

Deși despre Bigster s-a spus că este doar un Duster mai lung, Dacia a încercat să diferențieze cele două modele astfel încât Bigster să ofere mai multă eleganță și confort șoferului și pasagerilor, astfel încât mașina să fie percepută ca un vehicul veritabil de călătorii lungi.

„Bigster va fi mai mult un SUV, va fi un automobil pentru cruising, pentru călătorii mari, este ceea ce caută oamenii la  crossoverele din segmentul C. Caută o mașină spațioasă, cu poziție înaltă, confort, volum și toate astea le vom oferi cu noul Bigster”, a explicat Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia.

Printre elementele diferite ale lui Bigster ar putea fi dispariția piesei de plastic negru de pe ușă, care sugerează un snorkel de off-road și care, de fapt, nu are niciun rol pe Duster.

De asemenea, unele detalii ale barelor de protecție, dar și o parte din protecțiile laterale ar putea reduce aspectul de mașină dură, de off-road, în favoarea unei apariții mai elegante. Nu este clar dacă Dacia a investit într-un interior mai rafinat, având în vedere că Duster folosește plastice foarte dure și un design robust, cazon. Fotografia realizată pe computer de Kolesa.ru poate sugera felul în care va arăta Bigster.

Și despre motorizările pe care le va aduce Dacia s-a scris mult, dar trebuie să reținem doar faptul că vom avea, în viitor, o gamă mult mai bogată derivată din actualul propulsor de 1.2 litri pe benzină, cu puteri mărite, dar și o versiune cu tracțiune integrală mecanică – electrică, de tip e-4WD. Acest detaliu ar însemna că Dacia va oferi în premieră tracțiune 4×4 cu cutie automată, o combinație cerută de piață dar inexistentă până acum.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: