Dacia Sandero revine ca lider absolut al pieței auto din Europa

dacia sandero
Sursa foto: Dacia

Dacia Sandero revine pe primul loc în vânzările din regiune, relevă datele analizate de Profit.ro de pe 28 de piețe europene. Nu este sigur că va fi, la finalul anului, cea mai vândută mașină din Europa, dar în acest moment Dacia Sandero reușește să domine vânzările europene de automobile, fiind în octombrie mașina cu cele mai multe înmatriculări.

Sandero a înregistrat 22.335 de exemplare pe cele 28 de piețe de pe care au fost colectate datele, având o creștere de 28% față de anul trecut. Diferența față de următoarea clasată, Fiat 500, este foarte mare, conform Jato Dynamics. de aproape 7.000 de unități.

Principalul rival din clasamentul pe întreg anul, Tesla Model Y, a avut din nou o lună slabă, ca toate modelele electrice din Europa, astfel că s-a situat pe un loc 22 care nu reflectă cu adevărat evoluția din acest a modelului american. Cu doar 10.774 unități, Model Y a fost în continuare cel mai vândut automobil electric, depășind Skoda Enyaq, Tesla Model 3 și cea mai nouă vedetă electrică a pieței, MG4.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: