Skip to content
Politică

Dacian Cioloș admite că este rudă cu un fost șef de serviciu secret

incisivdeprahova.ro
" "

După îndelungi speculaţii pe această temă, Dacian Cioloş a recunoscut că este rudă cu generalul Virgil Ardelean, fostul şef al serviciul secret al MAI – DIPI, fosta UM 0215 poreclită  „Doi și-un sfert”, relatează B1.ro

Întrebat de Liviu Mihaiu, într-un interviu acordat pentru Radiu Guerrilla, Cioloş a arătat că este nepotul controversatului general.

" "

”Suntem ceva rude, e de origine din Pericei și dînsul, dar dînsul a ocupat responsabilități într-o instituție democratică, controlată de guvern, de parlament…”, a arătat Cioloş, conform inpolitics.ro.

Întrebat ce grad exact de rudenie are cu generalul Ardelean, fostul premier a răspuns: ”Cred că de gradul trei”.

A demisionat din această funcție la data de 20 iulie 2006 în urma scandalului declanșat de dispariția sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. Totuși, a fost menținut în funcție până în aprilie 2007. S-a pensionat în anul 2010, prin decret semnat de fostul președinte Traian Băsescu.

Acum un an, jurnaliştii de la Gazeta de Cluj scriau că generalul a câștigat, în ultimii șapte ani, circa șase milioane de euro. Acesta deține o firmă de protecție și pază, o companie privată de investigații și o societate care activează în domeniul imobiliar, la Cluj-Napoca, în asociere cu un apropiat al dispărutului Codruț Marta.

Această dezvăluire vine în contextul în care se vorbeşte tot mai mult despre legăturile dintre Cioloş şi foşti oameni ai Securităţii după ce istoricul Marius Oprea a publicat vinerea trecută un articol în care susține că în spatele înregistrării la tribunal a Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), condus de Dacian Cioloș, se află Alexandru Iordache, fondatorul firmei de avocatură „Iordache Partners”, fost maior de Securitate înainte de 1989 și chiar anchetatorul care s-a ocupat de ancheta care l-a vizat pe el în 1988.

Avocatul Adrian Iordache, fiul fostului securist şi unul din cei trei membrii fondatori ai PLUS, a demisionat din formaţiunea lui Dacian Cioloş ca urmare a scandalului pornit după dezvăluirile istoricului Marius Oprea.

După acest scandal, Dacian Cioloş  a recunoscut, într-un interviu pentru pressone.ro, că tatăl său a fost angajat al Ministerului de Interne, iar sora sa lucrează pentru Direcţia Generală de Protecţie Internă, fosta unitate „Doi şi-un sfert”, serviciul secret al MAI, în judeţul Sălaj.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *