Skip to content
Politică

Dacian Cioloș amenință că demisionează de la conducerea USR. Care este motivul real şi de ce pune presiune pe Biroul Național al partidului

Președintele USR, Dacian Cioloș, a transmis Biroului Național al partidului un program de reforme și amenință cu demisia de la conducerea formațiunii, dacă acesta nu este votat până luni.

Cioloș a cerut oprirea tuturor excluderilor din partid, organizarea unui congres extraordinar, schimbarea sistemului de vot și limitarea numărului de funcții care pot fi ocupate de membri. Miza pare să fie funcția de Secretar General al partidului, funcție pe care Cioloș o vrea reorganizată și scoasă la concurs, conform surselor consultate de G4Media.

În plus, Biroul Național ar urma să facă publice dezbaterile și hotărârile luate. Conducerea USR este dominată de echipa lui Dan Barna, după congresul partidului din octombrie 2021, cu 14 mandate din 24. Pentru alegerile din 2024, Cioloș vrea alcătuirea unui Guvern din umbră, schimbarea strategiei de comunicare și îi vrea pe useriști din nou „în stradă”, pentru a-i convinge pe alegători.

Este cel mai nou episod dintr-o serie de tensiuni apărute la vârful USR, după ieșirea partidului de la guvernare, care au fost recunoscute de Cioloș, fostul lider al PLUS, precum și de Dan Barna, fostul lider al USR, care a pierdut alegerile interne pentru șefia partidului, după fuziunea dintre cele două. Dacian Cioloș s-a plâns că președintele partidului nu are suficientă putere de decizie, în fața Biroului Național, însă el decontează public și politic toate nereușitele formațiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *