Skip to content
Politică

Dacian Cioloș: Asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil

Inquam Photos / Octav Ganea

La scurt timp după ce un articol în presă, scris de istoricul Marius Oprea, a deconspirat unul dintre fondatorii legali ai partidului PLUS, Adrian Iordache, ca fiind un fost ofițer de securitate, Dacian Cioloș a ieșit la rampă cu o postare pe pagina personală de Facebook în care anunță că mulțumește presei pentru semnalarea cazului și că nu avea de unde să știe despre acest caz.

”Articolul care a apărut astăzi va ajuta PLUS să fie mai bun, deși nu are nicio legătură cu jurnalismul. Asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil. La fel de mizerabilă este și afirmația că ar exista o eminență cenușie în spatele meu. Nu am judecat și nici nu voi judeca vreodată oamenii în funcție de rudele lor, ci în funcție de faptele lor.” a spus fostul premier tehnocrat pe pagina lui.

Reacțiile nu au întârziat să apară de la urmăritorii paginii, în mod surprinzător pozitive sau încurajatoare în majoritatea acestora:

”Domnule Cioloș e nevoie de mult mai mult. O conferință de presă în care să stați să răspundeți cu calm la toate întrebările, indiferent cât sunt de tendențioase. E și o bună ocazie să creșteți în notorietate cu această conferință. Subiectul e pe placul mediei din România și îl vor dezbate toți.”

”Faptul că +PLUS e atacat, e semn că sunteți periculoși. Baftă pe mai departe.” 

”Imi pare rau d-le Dacian Ciolos, dar nu-i chiar asa. Numele dvs. a fost asociat cu numele unui fost securist. In momentul in care Marius Oprea declara ca de infiintarea partidului PLUS s-a ocupat chiar fostul sau anchetator de la Securitate nu prea vad de ce trebuie sa va simtiti ofensat ca trebuie sa clarificati lucrurile. Ofensat ar trebui sa fiti daca nu v-ar cere nimeni socoteala, pentru ca asta ar plasa sustinatorii dumneavoastra printre pesedisti” sunt doar câteva dintre comentariile de încurajare ale internauților.

Cum o monedă are întotdeauna două fețe, odată cu mesajele de înțelegere, au apărut și mesajele care îl critică dur pe liderul PLUS:

”Penibila replica :)) mai ales partea cu numele de familie. Pe logica asta, daca il chema Ciolos pe asta care te a dat in gat, cred ca intrai intr un loop infinit si ti plesnea capul. Ce porcarie de opozitie avem. ”

”De ce as schimba un politicean vechi pe unul nou care e la fel ?
Totusi dumneavoastra ce ati realizat pentru romania din calitatile oficiale avute ? ”

”Un pic cam neconvingător dle Cioloș și asta o spune unul care contempleaza implicarea activa în usr sau plus. Mărturisesc că articolul respectiv nu va lăsa nicio soluție decât cea a unei conferință de presă, nu un mesaj ofuscat pe net. Foarte important cum mutați zilele următoare. Cu speranța….” 

”Ce vrajeala ai te a invatat maioru ce sa spui , daca erai asa corect de ce nu ai declarat tu asta de la inceput? Vai de capul tau de pui de securist” sunt unele dintre comentariile dure.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *