Skip to content
Politică

Dacian Cioloş, după ce a fost desemnat premier: Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide

Facebook

Liderul USR Dacian Cioloş a transmis luni, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide.

”Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice”, a anunţat Cioloş.

El a precizat că vor avea avea o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR, mai spune Cioloş.

Şi USR a transmis, printr-un comunicat oficial, că este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să iniţieze imediat negocieri cu PNL şi UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză.

În această seară are loc o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR. USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru şi cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliţie”, transmite USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *