Skip to content
Politică

Dacian Cioloș iese la rampă: anunță două demisii din conducerea PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș, a decis, miercuri, să excludă din partidul pe care-l reprezintă, PLUS, doi dintre membri, care, potrivit spuselor sale, au adus ”deservicii clare organizației”: Avram Fițiu și George Sima.

Președintele PLUS a precizat că l-a rugat pe Adrian Fițiu să renunțe la partid, deoarece are o poziție publică  care nu corespunde cu ”valorile și principiile în codul etic al PLUS”.

Ieri a fost un moment neplăcut pentru organizația noastră tânără. O organizație gândită pentru oameni buni, onești, responsabili. Sunt convins că cei mai mulți dintre noi suntem așa. Pe Avram Fițiu îl cunosc de mult timp. I-am apreciat pasiunea pentru agricultură și viața țăranului român. Pozițiile sale publice din ultimii ani sunt în clară contradicție cu valorile noastre și cu principiile expuse în codul nostru etic și în statutul PLUS. Pentru mine, decizia de retragere din Consiliul Național și din partid e fără întoarcere.Am zis de la început că intrarea în partid este deschisă tuturor celor care respectă statutul și codul de etică. Iar în cazurile neplăcute, când se înscriu oameni care nu le respectă, avem o comisie de integritate și arbitraj, care are mandatul să rezolve astfel de situații.De aceea, pe oamenii cărora le-am cerut ajutorul să vină în Consiliul Național pentru că am crezut că pot contribui la construirea PLUS consider că este normal să îi rog să renunțe atunci când acțiunile lor aduc deservicii clare organizației”, a explicat,joi, Cioloș, pe pagina de facebook.

De altfel, fostul prim-ministru i-a recomandat lui George Sima să se consulte cu colegii, ”înainte de ieșirile publice”.

În ceea ce-l privește pe George Gima, consider că răbdarea și reflexul organizațional de a te consulta cu colegii înainte de ieșirile publice pe subiectele de interes ale partidului sunt calități necesare pentru un membru în Consiliul Național. Avem nevoie de mecanisme funcționale și eficiente, pe lângă pasiune și entuziasm”, a precizat liderul PLUS.

Dacian Cioloș a afirmat că își dorește să ”remedieze toate problemele”, pentru a răspunde ”așteptărilor oamenilor”

Suntem la început de drum, avem de învățat din aceste întâmplări. O să remediem, cu răbdare, toate problemele. Vom face tot ceea ce putem ca România să devină ceea ce ne dorim. Vor fi multe obstacole și nu va fi ușor. Oamenii au așteptări mari de la noi și îmi doresc tare mult să le răspundem pe măsură”, a declarat reprezentantul PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *