Skip to content
Politică

Dacian Cioloș, lovitură usturătoare pentru Dan Barna, chiar înainte de alegerile interne. Răsturnare de situație în USRPLUS

INQUAM Photos / Octav Ganea
" "

Dan Barna primește o lovitură usturătoare din partea europarlamentarului Dacian Cioloș, chiar înainte de organizarea alegerilor interne. Organizațiile PLUS din București au în acest moment un număr aproape dublu de membrii, comparativ cu organizațiile USR din Capitală, Dacian Cioloș obținând astfel un avantaj colosal în cursa pentru conducerea formațiunii politice.

Potrivit B1.ro, PLUS avea în momentul fuziunii 6.338 de membri, în timp ce USR doar 3.793. Din numărul total de membri ai USR București, aproape 1.000 sunt suspendați din partid, ceea ce reprezintă încă o lovitură pentru Dan Barna, având în vedere că aceștia nu au drept de vot. În ceea ce privește organizația PLUS, peste 2.300 de membri au cererile de înscriere în partid în lucru sau în curs de aprobare. Acest lucru arată cum partidul lui Cioloș a reușit să lase larg deschisă calea noilor înscrieri în partid, pe ultima sută de metri și să obțină astfel avantaje în raport cu gruparea Barna.

" "
" "

Potrivit protocolului votat vara trecută, alegerile interne pentru desemnarea conducerii se vor desfășura prin referendum organizat în rândul membrilor.

De asemenea, cei care au fost până acum membri PLUS sau USR vor deveni automat membrii noii formațiuni rezultate prin fuziune. În aceste condiții, ecuația e simplă: tabăra care va avea dinainte mai mulți membri în rândurile sale va avea câștig de cauză. Prin urmare, în perspectiva alegerilor interne, tabăra Cioloș pornește cu prima șansă, cel puțin în București, de a prelua conducerea partidului.

Amintim faptul că în alegerilor parlamentare, deputatul Cornel Zainea a demisionat atât din partid, cât și din Parlament, nemulțumit de modul în care se întocmesc listele. De asemenea, senatorii de atunci Vlad Alexandrescu și Florina Presadă nu au mai primit un loc de parlamentar, după ce au criticat tabăra Barna.

Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș, a declarat că dacă nu va prevala criteriul meritocrației la stabilirea listelor de candidați, USR PLUS riscă să aibă soarta partidelor tradiționale.

”Există riscul în USR, ca în orice partid, ca anumite grupări să excludă persoanele care au o independență de judecată și de poziție în raport cu conducerea partidului. Cu alte cuvinte, să câștige politrucii, în dauna profesioniștilor”, a spus Alexandrescu.

Toate aceste nemulțumiri și lupte interne pentru putere au făcut ca partidul lui Dan Barna să se clatine în București, în raport cu gruparea Cioloș, mult mai omogenă.

" "

2 comentarii la “Dacian Cioloș, lovitură usturătoare pentru Dan Barna, chiar înainte de alegerile interne. Răsturnare de situație în USRPLUS

  1. Ce fac ma astia care se dădeau toți școliți peste hotare cu CV-uri peste CV-uri Câțu mare specialist in finanțe de-l de derula si ceilalți pai daca erau astia cand a fost România la președinția ue erau vai de capul lor iar Danville asa cum o făceau toți începând de la meditatori nr1 aimpreuna cu guvernul a fost apreciata de toți de la ue cu toate betele băgate in gard de werner

  2. @ Dacă vaccinurile au fost verificate și despre conținutul lor și reacții adverse, unele dintre ele descrise precum senzații ce au fost descrise și de consumatori de droguri, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *