Skip to content
Politică

Dacian Cioloș, luat la rost de un lider PNL: „Guvernul fuge de responsabilitate”

" "

Premierul Dacian Cioloș este luat la rost de un lider al Partidului Național Liberal, în cazul deciziei privind indemnizațiile pentru mame.

Astfel, vicepreședintele PNL, Sulfina Barbu reacționează, după ce Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi care elimină plafonul de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât, informează Rfi.ro

" "
" "

Sulfina Barbu consideră că „Executivul e firesc să vină cu toate aceste lucruri în Parlament. În comisiile de specialitate, în plen, Executivul trebuie să aibă reprezentant la nivel de secretar de stat, cel puţin sau chiar miniştri. Dacă Executivul a transmis acest punct de vedere fundamentat, vom vedea, dar el ar fi trebuit să fie susţinut în faţa plenului Parlamentului”.

Totodată aceasta a precizat și  că „PNL susţine cu adevărat măsuri reale pentru a stimula reducerea deficitului demografic în România, care astăzi se află la cote alarmante. Aceste date sunt şi la dispoziţia Executivului, foarte multe dintre ele sunt puse la dispoziţie chiar de către Executiv. Doi: ne uităm pe rapoartele Executivului referitoare la încasările pe taxe şi impozite şi gradul de colectare, ANAF-ul spune că există deja un excedent. Mai este loc pe acest domeniu al colectării de mai bine, în sensul că ANAF-ul poate să aducă mai mulţi bani, dacă lucrează mai eficient şi implementează un sistem de management mai eficient”.

Mai mult, vicepreședintele PNL acuză Guvernul de lipsă de responsabilitate în luarea deciziei.

„Sigur, Executivul poate să aibă argumente, dar este oarecum o fugă de responsabilitate, din moment ce lucrul acesta îl afirmi, dar nu vii în Parlament, acolo unde legea a fost dezbătută şi aprobată. Orice lege trebuie aplicată şi toţi avem obligaţia să respectăm legea în vigoare. Mai există un proces de verificare la Administraţia Prezidenţială, promulgarea. Când apare în Monitorul Oficial, da, ea trebuie să fie aplicată”, a conchis Sulfina Barbu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *