Skip to content
Politică

Dacian Cioloş, mesaj de condoleanţe după moartea lui Mihnea Berindei: „Rămâne un reper al verticalității”…

Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe după moartea istoricului şi disidentului Mihnea Berindei.

Într-un mesaj primit de redacţia PSnews.ro, premierul aminteşte eforturile anticomuniste şi pro-democratice ale istoricului.

„A plecat dintre noi Mihnea Berindei – istoric, cărturar, om al acțiunii și, mai mult decât toate, un om care și-a iubit țara, fără să se teamă de adevărurile ei dureroase.

Înainte de Revoluție, exilat în Franța, i-a sprijinit cu generozitate pe disidenții anticomuniști, a fost un critic neobosit al regimului Ceaușescu și a mobilizat Vestul împotriva regimului totalitar de la București. După anii ’90, a devenit unul dintre principalii promotori ai deschiderii spre libertate și democrație a societăților postcomuniste, atât în România cât și în alte țări din estul Europei.

Condoleanțe tututor celor care l-au iubit și i-au fost aproape. Mihnea Berindei, un istoric care a creat istorie, rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație. Dumnezeu să-l odihnească”, spune Dacian Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *