Skip to content
Opinii & Analize

Dacian Cioloș pregătește trădarea lui Dan Barna și preluarea USR după înfrângerea de la prezidențiale

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, a fost învins de Viorica Dăncilă încă din primul tur. O înfrângere rușinoasă pe care a suferit-o liderul USR, deoarece Viorica Dăncilă a fost atacată din toate direcțiile în această campanie și tot a reușit să se ridice la nivelul partidului. 

Dan Barna nu mai este legitim să conducă USR deoarece acum are eticheta de învins pe scena politică și niciun învins n-a mai reușit să se mențină la conducerea partidului. Cei care s-au încăpățânat să rămână agățați de fotoliu nu au făcut decât să distrugă șansele partidului la viitoarele alegeri. 

Vor începe luptele pentru șefie în interiorul partidului. Dan Barna are problemele cu fonduri europene, are imaginea de învins și mai ales nu este deloc apreciat la nivel național sau internațional. Dan Barna a fost un test al USR și a eșuat complet. 

Cosette Chichirău și Stelian Ion sunt cei care vor ataca imediat fotoliul lui Dan Barna, după cum au făcut-o și în trecut. Cosette are prima șansă ca până la finalul anului să se instaleze la conducerea USR. 

Numai că în acest moment de slăbiciune, Dacian Cioloș și PLUS vor ataca fără milă pentru a prelua USR și pentru a încerca fuziunea. Vor acuza că USR e într-o criză de leadership și că PLUS ar avea vreun lider, deși Dacian Cioloș e la fel de puțin carismatic ca Dan Barna, nu e niciun progres. 

Gestul lui Dacian Cioloș, care duminică seara l-a dat la o parte pe Dan Barna și a vorbit după ce s-au afișat rezultatele exit-poll-ului, arată tocmai intenția fostului premier – aceea de a prelua conducerea celor două partide. Dacian Cioloș pregătește trădarea lui Dan Barna și în curând va apărea fuziunea USR-PLUS, despre care s-a vorbit de atâtea ori. Cioloș va trece o nouă trădare în dreptul său, nimic nou pe scena politică. 

De altfel să ne amintim cum la europarlamentare PLUS și-a impus oamenii pe listă și cu în vară au negociat o alianță cu USR și au impus propriile condiții. USR este slab în relația cu PLUS și dacă Dan Barna va mai rămâne la conducere, atunci Dacian Cioloș va prelua imediat partidul, printr-un joc de culise. 

Dacian Cioloș n-avea niciun rol duminică seara să vorbească după Dan Barna, el n-a participat în această campanie, nu e nici parlamentar român, ci doar are un partid înființat de familia unui securist. A fost greșeala lui Dan Barna că i-a permis lui Dacian Cioloș să vorbească în seara alegerilor și să-i submineze autoritatea în partid. Dar când ești secretara lui Cioloș, rămâi toată viața secretara lui Cioloș. 

10 noiembrie 2019 poate însemna sfârșitul carierei politice pentru Dan Barna – una oricum inexistentă – dar și sfârșitul USR-ului și trecerea lui sub PLUS, partidul înființat de securiști. 

 

1 comentariu la “Dacian Cioloș pregătește trădarea lui Dan Barna și preluarea USR după înfrângerea de la prezidențiale

  1. Afirmatiile cel putin dubioase „desi a fost atacata din toate partile”. Adica doar din cauza ca a fost atacata intr-o campanie murdara care a inceput cu mult inainte de cea oficiala ar fi trebuit sa piarda?Adica pierde cine e atacat si castiga cine minte?Romanii au aratat clar ca vad lucrurile ASA cum sunt si in ciuda minciunilor,si agresivitatii unui presedinte antiromania si a unor soroisti platiti ,Dancila ar reusit sa se impuna in fata imaculatului cu jumate de milion de euro avere declarata facuta din furat,Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *