Skip to content
Politică

Dacian Cioloș, radiografie tristă a situației din România: Toți suntem în pericol!

jurnalul.ro

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a transmis joi, prin intermediul unei postări pe Facebook, un semnal de alarmă referitor la situația actuală din România.

Concret, Cioloș susține că oamenii ies în stradă pentru că sunt mințiți și abuzați de cei care ar trebui să îi guverneze, avertizând că utilizarea instituțiilor statului pentru apărarea intereselor personale pun în pericol întreaga populație.

Soluția pentru această situație pe care o propune fostul premier este una în 3 pași: „Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiție! Alegeri anticipate!”

Redăm mesajul integral al lui Dacian Cioloș:

„Oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează.

Puterea în Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă ? A cui e vina că parlamentul a fost “privatizat” de un grup care-l folosește împotriva societății?

Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiție, se folosește de instituții ale statului – de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toți suntem în pericol.

Când se ajunge în astfel de situații, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului și a institutiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică.

Ajunge!
La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluție în trei pași:
Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiție! Alegeri anticipate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *