Skip to content
Politică

Dacian Cioloș s-a trezit vorbind: partidul fără parlamentari vrea la guvernare

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, iar s-a trezit vorbind. Cu un partid care nu are niciun parlamentar, Dacian Cioloș spune miercuri că este gata să intre la guvernare cu USR.

„USR-PLUS este gata să-și asume inclusiv guvernarea, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi așteptate de către cetățeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”, a declarat, la RFI, liderul PLUS Dacian Cioloș.

Disensiuni în coaliția USR-PLUS

Reacția ex-tehnocratului este în contradicție chiar cu poziția partenerului său de coaliție, Dan Barna, care afirma zilele trecute că formațiunea sa nu ar intra la guvernare până la alegeri, dar ar susține un guvern ”non-PSD” în anumite condiții.

”Categoric, nu. Este un principiu pe care îl avem la USR. Practic, alegerile anticipate sunt soluția morală, corectă, pentru că orice Guvern s-ar crea acum după plecarea Guvernului Dăncilă, nu va putea funcționa la modul real pentru o Românie europeană, cu această majoritate parlamentară, care nu mai este legitimă”, declara Dan Barna, președintele USR.

Anul 2016 a fost unul în care la Palatul Victoria s-a aflat un guvern tehnocrat. După demisia lui Victor Ponta în urma protestelor din noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat în data de 15 noiembrie 2015 pe Dacian Cioloș, fost ministru român al Agriculturii și comisar european, să formeze un nou guvern care a rezistat 1 an, până la data de 4 ianuarie 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *